DünyaHaber Girişi : 18 Nisan 2023 11:20

Dünyanın en büyük otomobil fuarı Shanghai’da başladı

Dünyanın en büyük otomobil fuarı Shanghai’da başladı

20. Shanghai Milletlerarası Araba ve İmalat Teknolojisi Fuarı (2023 Auto Shanghai) bugün Shanghai Ulusal Kongre ve Stant Merkezi’nde başladı.

Dünyanın en büyük araba fuarı ve bu yılın birinci A düzeyli araba fuarı olan 2023 Auto Shanghai, son derece kıymetli stant içeriği ve global nitelikleri ile toplumun her kısmından büyük ilgi çekiyor.

Otomobil fuarı, 360 bin metrekareden fazla stant alanını kapsıyor. Binden fazla şirketin katıldığı fuarda toplam ziyaretçi sayısının 1 milyona ulaşması bekleniyor.

Şu anda Çin’in yeni güç araba sanayisi süratli gelişme ivmesini sürdürüyor ve akıllı uygulamalar ile teknoloji trendi giderek daha besbelli hale geliyor. Bu yılın birinci çeyreğinde Çin’de binek araçların kümülatif perakende satışı 4,26 milyona, yeni güçlü binek araçların toptan ve perakende satışı ise 1,50 ve 1,31 milyona ulaştı.





Geçen yıl Çin’de yeni güçlü araç üretimi ve satışı, bir evvelki yıla nazaran yüzde 96,7 ve yüzde 93,4 artışla 7,06 milyon ve 6,89 milyonu aştı. Çin’de yeni güçlü araçların üretimi ve satışı, son sekiz yıldır dünyada birinci sırayı korudu.

Pek çok araba şirketi fuarda elektrifikasyonu akıllılaştırma üzere yeni otomotiv teknolojilerini piyasaya sürecek.

Shanghai Gümrükleri’nden verilen datalara nazaran, bu yılki araba fuarı için 25 milyon ABD Doları kıymetinde toplam 123 parti ithal stant eşyası beyan edildi.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı