DünyaHaber Girişi : 14 Aralık 2022 17:10

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kimdir?�

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kimdir? 

Bernard Arnault serveti ile Tesla, Twitter ve SpaceX gibi firmaların sahibi olan Musk’ı geride bıraktı. Peki, Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında?

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın hisselerindeki düşüşün ardından “dünyanın en zengin kişisi” unvanını kaybetti. Artık dünyanın en zengini, Fransa merkezli lüks tüketim ürünleri firması LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault.

Bernard Arnault serveti ile Tesla, Twitter ve SpaceX gibi firmaların sahibi olan Musk’ı geride bıraktı. Peki, Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında?

BERNARD ARNAULT KİMDİR?

Bernard Arnault 5 Mart 1949’da Fransa‘nın Roubaix kentinde dünyaya geldi. Fransız iş insanı Fransız LVMH holdinginin CEO’su olarak biliniyor.

Arnault, Roubaix’de Lycée Maxence Van Der Meersch’te ve Lille’de Lycée Faidherbe’de eğitim gördü. 1971’de Fransa’nın önde gelen mühendislik okulu École Polytechnique’den mezun oldu. Babasının şirketinde çalışmaya başladı.

Ferret-Savinel’e 1978’den 1984’e başkanlık yaptı.

1984 yılında Lazard Frères’i satın aldı. 

1988’de Arnault, LVMH’nin hisselerinin %24’üne sahip olan Guinness ile bir holding şirketi kurmak için 1.5 milyar dolara anlaşma sağladı. 

Ocak 1989’da, LVMH’nin hisselerinin %43,5’inin ve oy haklarının %35’inin kontrolünü ele geçirmek için 500 milyon dolar daha harcadı ve böylelikle LVMH grubunun dağılmasını durdurmak için ihtiyaç duyduğu “engelleyici azınlığa” ulaştı.

13 Ocak 1989’da oybirliğiyle icra kurulu başkanlığına seçildi.

LVMH, 1993 yılında Berluti ve Kenzo’yu satın aldı. Aynı yıl Arnault, Fransız ekonomi gazetesi La Tribune’u satın aldı.

LVMH, 1994 yılında Guerlain’i satın aldı. 1996’da Arnault, Loewe’yi, ardından 1997’de Marc Jacobs ve Sephora’yı satın aldı.

dünyanın en zengin insanı

1999’da Thomas Pink, 2000’de Emilio Pucci ve 2001’de Fendi, DKNY ve La Samaritaine şirkete dahil oldu.

Dünyanın en büyük lüks eşya şirketi olan LVMH’nin başkanı ve genel müdürü olan Arnoult Nisan 2018’de, Zara’dan Amancio Ortega’nın zirvesine çıkarak modada en zengin kişi oldu.

Arnault, Aralık 2019’da ise Jeff Bezos‘u kısa bir sürede olsa geride bırakarak dünyanın en zengin kişisi olmayı başarmıştı.

Yine Ocak 2020’de kısa bir süre için dünyanın en zengin kişisi olsa da buradaki konumu uzun sürmedi.  Elon Musk’ın Twitter sürecinde yaşadığı kayıp sonrasında 2022’de Arnault yeniden liderliği ele geçirdi.

Bernard Arnault 5 Mart 1949’da Fransa'nın Roubaix kentinde dünyaya geldi. Fransız iş insanı Fransız LVMH holdinginin CEO'su olarak biliniyor.

BERNARD ARNAULT EVLİ Mİ?

Bernard Arnault 1973 yılında Anne Dewavrin ile evlendi. Çftin bu evlilikten Antoine Arnault ve Delphine Arnault isimli 2 çocuğu var. Çift 1990 yılında boşandı. 

Bernard Arnault 1991 yılında piyanist Hélène Mercier ile evlendi. Çiftin Alexandre Arnault, Frédéric Arnault, Jean Arnault isminde 3 çocuğu var.

BERNARD ARNAULT SERVETİ NE KADAR?

Forbes’a göre Musk’ın kişisel serveti 178 milar dolar. Arnault’unkiyse 188 milyar dolar. Bloomberg’e göre ise Musk’ın serveti 168,5 milyar dolarken, Arnault’unki 172,9 milyar dolar.

BERNARD ARNAULT MARKALARI

Arnault’un sahip olduğu bazı markalar şöyle; Dom Pérignon, Hennessy, Kenzo, Emilio Pucci, Parfums Christian Dior, Acqua di Parma, Sephora,  TAG Heuer, Zenith, Hublot, Bulgari, Dior, Fenty, De Beers, Fred, Chaumet,Loewe, Celine, , Givenchy, Berluti, Fendi.