EDEBİ DİLİ OLANLARA ALLAH DOSTLARI DENMİŞ NEDENSE.

Allah’ın dostları yoktur. Allah’ın dost, veli oldukları vardır. Allah dostu kavramı kullanılmaya elverişlidir. Öyle de olmuştur. Allah dostu etiketi genelde yahudilerin aramıza soktukları alimlerine verilmiştir. Onların yazdıkları kitapların kuranla bağı olmasa da o Allah dostudur o yanlış yapar mı, anlayışı sebebiyle yazılan herşey sorgusuz sualsiz kabul edilmiştir. Birine Allah dostu dediğinizde o kişiyi olumsuz eleştirmeniz mümkün değildir. Onu Rab edindiğiniz farkına bile varmazsinız. O zatı mübindir. Onu Allah’a aracı kılabilir, onun yüzü suyu hürmetine, aracılığında birseyler isteyebilirsiniz. O zatı kurtarılmış görüp, ondan istimdat edebilirsiniz. Farkında olmadan onun putunu kalbinizde dikmiş olursunuz. Ve o putu cilalamak yüceltmek size kalmıştır artık. O putun size faydasının olduğunu düşünerek hayatınızın her yerinde duanızda yer vereceksiniz. Başınız sıkıştıgınızda onu çağırmaya başlayacaksınız. Bir gün onu düşünmediğinizi aklına getirerek işlerinizin iyi gitmemesini ona baģlayacaksınız. Put böyle birşey. Sizi Allah’a yaklaştırdığını düşündüğünüz zatı zamanla tapmaya başlayacaksınız ama siz asla ben ona tapmıyorum ki o beni Allah’a ulaştırıyor ve yaklaştırıyor diyeceksiniz.
Demem o ki kendi putunuzu yaratırsınız. O putun size fayda sağladığını düşünerek artık onu Allah gibi seviyor ve tapıyor olacaksınız. O sizi değil de siz onu koruyacaksınız en vahim olan da budur.
Allah’ın dostları yoktur, Allah’ın dost ve veli oldukları vardır. Allah’ın merhametinde bulunduğu herkes Allah’ın dost ve veli olduklarıdır. Allah’ın lanet ettikleri de merhametinden mahrum olanlardır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.