GündemHaber Girişi : 03 Nisan 2023 18:22

Edirne sigortacılık haritası açıklandı

Edirne sigortacılık haritası açıklandı

Türkiye’nin birinci sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, Edirne’nin sigortacılık haritasını açıkladı. Generali Sigorta bilgilerine nazaran vilayette genel portföy yaş ortalaması 46 olurken Edirnelilerin en çok tercih ettiği sigorta ise DASK olarak öne çıktı. DASK sigortasını kasko ve konut sigortaları takip etti.

“Erkek müşteriler daha ağırlıklı olarak belirlendi”

Generali Sigorta datalarına nazaran Edirne’de sigorta yaptıranların yüzde 56’lık büyük çoğunluğu 35-55 yaş aralığında yer alıyor. Sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımına bakıldığında ise yüzde 65’i erkek ve yüzde 35’i bayan olmak üzere erkek müşterilerin daha yükte olduğu görülüyor.

“Yenileme oranları yarı yarıya görünüyor”

Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir öteki bilgi ise yenileme oranlarında göze çarpıyor. Edirneli Sigortalıların yüzde 50’si yeni müşteri, yüzde 50’si ise yenileme olarak görülüyor. Sigorta oranlarına bakıldığında, yüzde 40 ile en çok DASK sigortası yaptırılırken, onu yüzde 31 kasko ve yüzde 9 konut sigortası müşterileri takip ediyor.

Generali Sigorta datalarına nazaran Edirneliler yüklü olarak acente kanalı ile sigorta yaptırıyorlar. Sigortalıların yüzde 76’sı acente müşterisi olurken onu yüzde 2 direkt kanal müşterileri takip ediyor.

Hibya Haber Ajansı