PendikHaber Girişi : 13 Mart 2024 11:31

Efsane Muhtar Yeniden Aday

Efsane Muhtar Yeniden Aday
Sapanbağları Mahallesi Muhtarı Suat Dağ, 5 yıllık muhtarlık döneminde gerçekleştirdiği hizmetlerle mahallesindeki herkese dokunan bir isim oldu.

Kendi mahallesinin dışında Pendik genelinde de Suat Dağ’ın uygulamalarından çok sayıda ve özellikle ihtiyaç sahibi insan faydalandı.

Birçok icraatı Türkiye’de örnek alınabilecek nitelikteki bu çalışkan ve başarılı muhtarımıza başarılar diliyoruz.

YAPILAN HİZMETLERDEN BAZILARI:



1-Muhtarlıktan alınan hiçbir evraktan ücret alınmamaktadır.

2-Hizmet aracımızla tüm mahallemize hizmet verilmektedir.

3-Marketlerdeki satış fazlası ürünler, adreslerinden alınarak halkımıza ücretsiz dağıtılmaktadır.

4-Askıda fatura uygulaması hizmete girmiş ve bugüne kadar faturalar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ödenmektedir.

5-Mahallemiz fırınlarıyla görüşülerek üretim fazlası ekmek ve unlu mamüller alınarak vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaktadır. Kullanım fazlası her türlü 2. el ve yeni beyaz eşya, mobilya ihtiyaç sahipleriyle ücretsiz buluşturulmaktadır.

6-Hayırseverler tarafından muhtarlığımıza getirilen kullanım fazlası her türlü 2. el ve yeni giyim malzemesi tasniflerin ardından ihtiyaç sahipleriyle buluşturulmaktadır.

7-Muhtarlığımıza yaptırmış olduğumuz kitaplık sayesinde getirilen ihtiyaç fazlası kitaplar, ücretsiz dağıtılmaktadır.

8-Mahallemizde ihtiyaç sahibi iki hastamıza mide ameliyatı yaptırarak sağlıklarına kavuşmaları sağlanmıştır.

9-İhtiyaç sahibi hastalara yeni ve 2. el hasta yatağı, akülü ve manuel tekerlekli sandalye, çeşitli medikal malzeme, hasta mama çeşitleri ve tıbbi malzeme temin edilerek ücretsiz verilmektedir.

10-İhtiyaç sahibi öğrencilere her türlü kırtasiye malzemesi, yardımcı kitaplar, okul kıyafetleri ve burs yardımları yapılmaktadır.

11-Ramazan ayı ağırlıklı olmak üzere tüm yıl boyu ihtiyaç sahibi ailelere market alışveriş kartları ve erzak kolileri olarak dağıtılmaktadır.

12-Kurban Bayramı'nda hayırseverlerin muhtarlığımıza yaptığı kurban ve hisse bağışlarının tamamı kıyma yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

13-Çeşitli zamanlarda yapılan adak bağışları derin dondurucularda muhafaza edilerek her dönemde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

14-Hayırseverlerin yardımı ve muhtarlığımızın kendi imkanlarıyla ödemeleri yapılan kömür ve diğer yakacakları ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

15-İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi iş birliği ile İstanbul içi kültürel geziler düzenleyerek vatandaşlarımızın bu imkanlardan ücretsiz faydalanması sağlanmaktadır.

16-İş ihtiyacı olan vatandaşlarımızı, işçi arayan işletmelerimizle sosyal medyadan yayınladığımız ilanlarla buluşturarak iş sahibi olmaları sağlanmaktadır.

17-İhtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklar, sosyal yetimler bayram arifesi aileleriyle birlikte önce bayramlık kıyafet alışverişi ve yemek ikramı sonra lunapark, eğlence merkezi gibi yerlere topluca götürülerek unutamayacakları bir gün geçirmeleri sağlanmaktadır.

18-Muhtarlığımız bahçesinde oluşturduğumuz hobi bahçesinde yaz kış yetiştirdiğimiz organik sebzeler vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılmaktadır.

19-Mahallemizde bulunan birinci derece ihtiyaç sahibi ailelerimiz tespit edilerek bakkal veresiye borçları hayırseverlerimiz vasıtasıyla imkanlar dahilinde ödenmektedir.

20-Milli bayramlarımızda bando takımı gösterileri ve akşam fener alayı gösterileriyle mahallemizdeki birliktelik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi sağlanmaktadır.

21-Pendik Kaymakamlığı ve Belediyemiz ile yaptığımız iş birliği ve dayanışma sayesinde vatandaşlarımızın yapılan yardımlardan ve desteklerden en üst düzeyde yararlanması sağlanmıştır.

22-Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız dayanışma ile vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını giderme konusunda oldukça önemli hizmetler sağlanmıştır.

23-İski, İGDAŞ, Ayedaş, T. Telekom gibi hizmet kurumları ile karşılıklı iyi ilişkiler sayesinde mahallemizde oluşan su, elektrik, doğalgaz sorunları ivedilikle çözülmektedir.

24-Mahallemiz sakinleri için Yeşilay ve çeşitli sağlık kuruluşlarıyla görüşmeler yapılmış, uyuşturucu, alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda uyarılar yapan sempozyumlar düzenlenmiştir.

25-Afad ve İHH gibi kuruluşlarla görüşmeler yapılarak sivil savunma konularında mahallemiz halkı bilgilendirilmiş bu kuruluşlara gönüllü olmaları teşvik edilmiştir. Ayrıca yine Afad üyesi olan mahalle sakinlerimizden arama kurtarma ekibi oluşturulma çalışmaları sürdürülmektedir.

26-Muhtarlık bünyesinde oluşturulan şehir dışı kültürel ve turistik gezi organizasyonları ile yalnızca cüzzi bir yol ücretiyle mahallemiz halkının bu imkanlardan faydalanması sağlanmaktadır.

27-Kandil günlerimizde çocuklarımıza geleneksel olarak patlamış mısır, pamuk şekeri, meye suyu ve kek ikramları yapılmaktadır.

28-Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz oyuncak şenliğimizi her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda geleneksel hale getirerek uygulayacağız.

29-Düğün, nişan, mevlid, asker uğurlaması gibi etkinliklere masa, sandalye, çay seti temini sağlanmaktadır.

30-Bayram öncesi mahallemizdeki ihtiyaç sahibi yaşlılarımız ziyaret edilerek çeşitli bayramlık ikramları yapılmaktadır.

31-06 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi sonrası geniş bir ekip oluşturarak gelen yardımların ivedilikle bölgeye sevki sağlanmış olup ayrıca toplanan nakdi yardımlar Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerimize ekip halinde bizzat gidilerek depremzedelere direkt ulaştırılmıştır.

32-Korona virüs pandemi döneminde hastalarımız ziyaret edilerek, alışveriş ihtiyaçları sağlanmış ayrıca muhtarlığımız tarafından ekipman ve makineler ile evleri dezenfekte edilmiştir.

33-Mahallemizde imkanları bulunmayan bazı hastalarımızın tedavileri hayırseverlerimizin de yardımları ile klinik ve hastanelerimizle iş birliği yaparak sağlanmıştır.

34-Bu yıl ilkini başlattığımız öğrencileri motivasyon amaçlı yaptığımız etkinlikte Atatürk Ortaokulu'nda sınıf birinci, ikinci ve üçüncülerini ödüllendirdik. Bu etkinliği önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirerek diğer okullarda da yapmayı düşünmekteyiz.

35-Ormana terk edilmiş köpek ve diğer hayvanların periyodik olarak beslenme için organizasyonlar düzenlenmektedir. Ayrıca barınak ihtiyaçları da karşılanmaktadır.



İLGİLİ KURUMLARA BAŞVURULARI YAPILMIŞ PROJELER

1-Mahallemize AFAD istasyonu kurulması.

2-Mahallemize 112 Acil yardım istasyonu.

3-Bosnalı Şehit Çocukları Parkı basket sahasının yenilenmesi.

4-Muhatarlığa destek sağlayacak Sokak Sorumluları projesi.

 


5-Mahallemize yapılmasını istediğimiz Spor Salonu projesi.

6- Düzova, Adil ve Arşın Sokak kesişimi ayrıca Şehit Miralay Nazımbey Caddesi ve Zafer Caddesi kesişimine kavşak yapılması projesi.

7-Yenipazar Cad. prestij caddeye dönüştürülmesi projesi.

8-İETT hattının Süreyyapaşa Caddemizden geçmesi projesi.



 



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.