GündemHaber Girişi : 28 Mart 2023 11:22

Ege Üniversitesi ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

 Ankara Türk Havacılık Uzay Sanayii’nde gerçekleştirilen imza merasimine, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’in yanı sıra akademisyenler, uzmanlar ve bürokratlar katıldı.

Hayata geçirdiği örnek üniversite- sanayi projeleri, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile Türkiye’nin yerli ve ulusal sanayi atılımına güçlü dayanak veren Ege Üniversitesi ile TUSAŞ ortasında; eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye, altyapı paylaşımından yeni teknolojiler geliştirilmesine, endüstrinin muhtaçlıkları doğrultusunda ehil insan kaynağının yetiştirilmesinden stratejik bahislerde lisansüstü öğrenci ve araştırmacı yetiştirilmesine yönelik iş birliği protokolü yapıldı. Protokol ile Ege Üniversitesinde, savunma sanayine ve havacılık sanayisine nitelikli araştırmacıların yetiştirileceği  “TUSAŞ İleri Kaplamalar, İnce Filmler ve Yüzey Araştırmaları Laboratuvarı” kurulacak.

Kurulacak olan laboratuvarda 20 araştırmacının vazife yapacağı tabir eden Rektör Prof. Dr. Budak şu sözlere yer verdi:

“Bu protokol ile birlikte; savunma sanayine ve havacılık sanayisine nitelikli araştırmacı yetiştirme misyonu kapsamında 20 araştırmacının vazife yapacağı bu laboratuvarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendislerinin geliştirdiği özgün platformlarda kullanılacak ileri Ar-Ge tahlillerinin akademisyen ve öğrencilerle birlikte geliştirilmesi sağlanacak. Protokol kapsamında radar absorbe eden materyaller ve açık kaynak kod yazılım geliştirilmesi üzere çok kıymetli projelere temel teşkil edecek çalışmalar yer alacak. Bütün bunların yanında; imzalanan protokol, şirket için stratejik mevzularda çalışan lisansüstü öğrenci ve doktora sonrası araştırmacı yetiştirilmesi, lisans bitirme projelerinin geliştirilmesi ve öğrenciler için proje bursiyerliği imkânını da kapsamaktadır.   Son olarak belirtmek isterim ki; sonraki devirlerde, üniversite-sanayi işbirlikleri projelerine imkân sağlayacak olan bu protokolün, üniversitemizde akademik faaliyetlerini sürdürmekte olan genç araştırmacılarımıza milletlerarası imkânlar sağlayacaktır. Protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize başarılı ve verimli bir süreç diliyorum.”





Hibya Haber Ajansı