EGOSUZ YAŞAYABİLMEK

Ego , nefret edilecek bir unsurdur.Bir İnsanın en büyük düşmanı kendi egolarıdır. Bunu toplumda göstermek ise çok büyük tehlikelere yol açabilir.

Egolarının peşinde olanlar, hırslarının tutsaklığında yok olmaya mahkumdur. Büyük hedefleri olanlar ise gerçek sevgiyi, benlik sahibi olan egolarından sıyrılmış.kısıtlayıcı,
engelleyici olmak yerine özgürleş­tiriciliği seçmiş ,seçilmiş kişilerdir.

Çalışma hayatında da çok önemlidir ekip ruhu . Birbirinin başarısını kıskanmadan, desteklemek kendi kazanmışçasına sevinmek kolay elde edilen bir şey değildir.

Bunu ancak kompleksli olmayan özgüvene sahip olan kişiler yapabilir günümüzde herkesin birbirini fırsatını buldu mu ayağına kaydırmak isteyen mış yapan, art niyetli insanlar olsa da, bazı yerlerde bunu yakalamış nadir insanlar da elbette vardır.

Böyle yerlerde çalışma konforu farklıdır kendini güvende hissederek daha fazlasına erişmek isteyen çalışmak tan keyif duyan insanlardan oluşmaktadır.

Sadece çalışanlarla da iş bitmez yöneticilik de ciddiye alınması gereken çok önemli unsurlardan biridir.

İşverenin önce yaptığı işteki bilgisine, kültürüne ,seviyesine egosuna en önemlisi beraber paylaştığı iş arkadaşlarına doğru, samimi davranışlarıyla oluşuyor ve sonuç olarak doğal olarak başarı ortaya geliyor.

Egolarıyla kendini göstermeye çalışan bilmeden öğrenmeye açık olmadan açılan bir iş yeri fazla yürümez kapanır.

Hem bilgisi , hem mütevazi duruşuyla, insanlığıyla yürütülen destekleyici bir iş yeri sahibi her zaman başarıya hak eder.

Açılacaksa emek verilecekse bu kaideler her zaman geçerli olacaktır.

Emeğe saygı ,insana saygı dır.
Herkese başarılar diliyorum.
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.