EİNSTEİN’İN KULAĞINI ÇEKMEYİN!

Dünyanın en ünlü matematikçilerinden Albert Einstein, çocukluk yıllarında oldukça içine kapanık biriymiş. Ailesi; onun ileride hayatını kazanmakta zorluk çekeceğini düşünerek endişe duyarmış.

Dünyanın en ünlü heykeltıraşlarından Rodin, tam üç yıl üst üste girdiği güzel sanatlar okulunun sınavlarını kazanamamış.

Dünyanın en ünlü müzisyenlerinden Beethoven uzunca bir dönem ciddiye alınmamış. Ünlü İngiliz Matematikçi ve Fizikçi Newton, ilkokulda matematikten bir sürü zayıf not almış.

Dünyadaki ilk uçuş denemelerini yapan Hazerfan Ahmet Çelebi, döneminde deli diye yaftalanmış. Adından sıkça söz ettiren ve dünyanın en ünlü bilim adamlarından Stephan Hawking ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve sadece parmaklarını oynatabilen bir engelliydi.

Cumhurbaşkanlığı yapan Süleyman Demirel de çocukluğunda koyun güden sıradan bir çobandı. Örnekleri çoğaltmak pekâlâ mümkün. Diyeceğim; kendisinden, önemli hiçbir işi başarabileceği umulmayan ve hatta küçük görülen birçok kişi; haklarında düşünülenlerin tam aksine, ilerleyen zaman içinde çok büyük başarıların altına imzalarını koyabiliyor, ‘Büyük Adam’ sıfatını yakıştırdığımız kişilerden olabiliyorlar.

Bazı çocuklar tembel, haylaz ve hatta beceriksiz, başarısız gibi görünse de; pekala geleceğin Einstein’ı, başbakanı, cumhurbaşkanı olabilir. Ve belki de siz şu sıralar onunla birlikte yaşıyor olabilirsiniz. Günümüzdeki imkanlar, geçmişte sahip olunan imkanlar ile kıyaslandığında çok daha genişlemiş durumda. Bugünkü şartlarda aramızdan çıkabilecek dahilerin başarıları, geçmişteki insanların başarılarından daha büyük ve daha kolay olabilecektir. Ve buna bazen bir tesadüf, bazen bir teşvik, bazen de bilinçli bir yaklaşım vesile olabilecektir. Halen aramızda yaşayan ve sırf keşfedilemediği , anlaşılamadığı için kaybolup giden, gerçek değerini – yerini bulamayan bir çok insanın var olduğuna kim itiraz edebilir?

Günümüz çocuklarının bizi hayretler içerisinde bırakan tutum ve davranışları bunun bir işareti değil midir? Siz siz olun çocuğunuzu keşfetmeye, onun kabiliyetlerini ortaya çıkarmaya gayret edin. Sizlere düşen görev ancak bu olabilir. Yoksa her yaramazlık yaptığında Einstein’ın kulağını çekmek değil!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.