DünyaHaber Girişi : 17 Aralık 2022 11:52

Elon Musk’tan beklenmedik hareket geldi!

Elon Musk’tan beklenmedik hareket geldi!

Musk, hisseleri düşüşe geçen dev otomobil şirketi Tesla’nın 3,58 milyar dolar değerinde bir hissesini daha sattı. Yatırımcılar Tesla’nın geleceği konusunda endişelenmekte…

Geçtiğimiz ay 4 milyar dolarlık bir Tesla hissesi satan Musk, bu ay 3,58 milyar dolar değerinde hisse daha sattı.

Musk’ın bu hisse satışı, Tesla yatırımcılarının tartışmalı endişelerini dile getirmesinden sonra gerçekleşti. Yatırımcılar Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almasından itibaren izlediği haritadan endişe duyduklarını belirtmişler ve Tesla’nın geleceği hakkında şüphelendiklerini de söylemişlerdi.

Bunu söylerken de Tesla’nın hisselerinin 13 Nisan’da 340,79 dolardan işlem gördüğünü ve o günden bu yana tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve yüksek hammadde maliyetleri nedeniyle şirketin yüzde 49’luk bir düşüş yaşadığını ve bu sayının 173,44 dolara kadar gerilediği belirtildi.

Musk, Tesla için üçüncü çeyrek kazançları sırasında, şirketin muhtemelen 5 milyar veya 10 milyar dolar arasında bir geri alım yapacağını söylemişti

HİSSE SATIŞLARI BORÇ NEDENİYLE Mİ DEVAM ETMEKTE?

Ancak hisse satışlarının devam ediyor olması bu söyleminin sorgulanmasına da neden oldu. Geçen yılın sonunda şirketin değeri 1 trilyon dolardan daha fazlaydı ancak son aylarda bu değer düşüş gördü.

Bazı analistler, yeni hisse satışının Twitter anlaşması için ödediği yüksek faizli 44 milyar dolarlık borcun bir kısmı olduğunu iddia ediyor.