EkonomiHaber Girişi : 23 Ocak 2023 19:10

Emekli ve Memur Maaşları Ocak Ayı Zam Farkları

Emekli ve Memur Maaşları Ocak Ayı Zam Farkları

Ocak 2023 enflasyon oranına göre emekli ve memur maaşları için toplamda yüzde 30 oranında bir zam yapıldı. Bu zamlar sonrası en düşük emekli aylığı 5 bin 500 lira, en düşük memur maaşı ise 11 bin 848 lira oldu. Maaş zamları Ocak ayı başlangıcında açıklandı ve 17 Ocak itibariyle memur ve emeklilerin hesaplarına yatmaya başladı. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri ve memurlar zam farklarını Ocak ayı içerisinde alırken, emekli sandığı ödemeleri Şubat ayına ertelendi. Bu nedenle SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam farkları ve memur maaşı zam farkları ödeme takvimi Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşecek.

Emekli ve Memur Maaşları

Emekli ve Memur Maaşları Zam Farkları Ne Zaman Ödenecek?�

Aralık 2022 enflasyon oranlarının 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanması sonrası, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15,4, memur emeklilerine ise yüzde 16,5 oranında enflasyon zammı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının refah payı ile birlikte yüzde 25 arttırılacağını açıkladı. Bu sayede SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 9,6, memur ve memur emeklilerine yüzde 8,5 oranında ek bir zam yapıldı. 4 Ocak’taki AK Parti Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, refah payının arttırıldığını ve böylece SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşlarına yüzde 30 oranında bir zam yapıldığını duyurdu. Ancak memur, SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zam farkları ile memur maaş zam farklarına gelin birlikte bakalım.

Emekli ve Memur Maaşları

Zam Farkları Ödeme Tarihleri!

2023 Ocak ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan zam farklarının ödeme takvimi açıklandı. Ocak ayı zamları açıklandığından, emekli ve memurlar zam farklarını belirlenen takvime göre almaya başladı. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emekli zam farkı ödemeleri 17 Ocak tarihinde başladı ve ay sonuna kadar tashih numaralarına göre devam edecektir. Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar ne zaman yatacak ve ne zaman verilecek bilgisi ise hala büyük merak konusu. İşte o tarihler:

  1. Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde bugün başladı,
  2. Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
  3. Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
  4. Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
  5. Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
  6. Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
  7. Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
  8. Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
  9. Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
  10. Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında yapılacak.

Bağ-Kur Emekli Maaşları Ödeme

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25’inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26’sında,
  • Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27’sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28’inde yapılacak

Memur Zammı Ne Zaman Yatacak?

Memur maaş zamları hala yatmadı; yapılan çalışmaların 15 Ocak tarihine yetişmemesi nedeniyle, zam farklarının Ocak ayının son Cuma günü olan 27 Ocak tarihine kadar yatması beklenmektedir.

Emekli Sandığı Zam Farkları Şubat’ta!

Emekli Sandığı zam farkları ise Şubat ayında ödenecek, emekli aylıkları Emekli Sandığı’da her ayın 1-5’inde, SSK’lılarda 17-26’sında ve BAĞ-KUR’lularda ise her ayın 25-28’inde ödeniyor. SSK ve BAĞ-KUR’luların emekli aylık ödemelerine yapılan yüzde 30 zam yetişmesi bekleniyor. Emekli Sandığı mensuplarının Ocak dönemi ödeme tarihi 1 Şubat olduğu için zamlı maaşlar Şubat ayında ödenecek.