GündemHaber Girişi : 12 Ocak 2024 16:10

Emeklilere Müjde: En Düşük Maaş İçin Çalışmalar Hızlanıyor

Emeklilere Müjde: En Düşük Maaş İçin Çalışmalar Hızlanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli aylıkları konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengelemeyi hedeflediklerini belirterek, bu amaçla kanuni düzenleme gerektiğini ifade etti.

En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için çözüm arayışında olduklarını söyleyen Yılmaz, konunun yakın zamanda Kabine'de ele alınacağını vurguladı. Ayrıca, emeklilere desteklerinin devam edeceğini de belirtti.

 

 

Yılmaz ayrıca kira artışlarıyla ilgili olarak yüzde 25 sınırının kaldırılması konusunda bir karar olmadığını ifade etti.

2024'ün dezenflasyon yılı olduğunu ve enflasyonu düşürmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, enflasyonla mücadelede koordineli bir çaba içinde olacaklarını söyledi.

Hedeflerinin makro istikrarı sağlamak ve büyümeyi hızlandırmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, enflasyonla mücadelede Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın araçlarını kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.