GündemHaber Girişi : 16 Mart 2023 12:50

Emine Sabancı Kamışlı 3. kez “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde

Emine Sabancı Kamışlı 3. kez “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde

Esas Sosyal’in liderliğini üstlenen Emine Sabancı Kamışlı, Fast Company Dergisi’nin küresel bazda kıymetlendirerek seçtiği “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde bu yıl da birinci 10’da yer aldı.

Merhum Şevket Sabancı ve ailesi tarafından 2000 yılında kurulan, Türkiye’nin önder yatırım şirketlerinden biri olan Temel Holding, topluma geri verme vizyonuyla hayata geçirdiği toplumsal yarar odaklı yatırım ünitesi Temel Toplumsal ile 2015 yılından bu yana gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir tesir yaratıyor.

Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık misyonu etrafında özel kesim, sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yöneticiler ve gençleri bir ortaya getiren iş birliği modeli ile gençlere fırsat eşitliği sağlayan Temel Toplumsal, hayata geçirdiği toplumsal yatırım programları ile ülke kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Temel Sosyal’in liderliğini üstlenen, birebir vakitte bayan girişimciliği alanında da öncü çalışmalarda yer alan Emine Sabancı Kamışlı; Fast Company Mecmuası tarafından gerçekleştirilen ve küresel bir heyet tarafından bedellendirilen “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde üst üste 3 yıldır ön sıralarda yer alıyor.





Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden yönetici ve uzmanların yer aldığı heyetin yaptığı kıymetlendirme sonucu bu yıl 50 başkan ortasında 10. sırada yer alan Temel Holding İdare Heyeti Lider Vekili Emine Sabancı Kamışlı, “Esas Holding olarak işimizin her alanında sürdürülebilirliğe değer veriyoruz. Holding olarak attığımız her adımda bir iz bırakmak, yol gösterici olmak bizim için çok kıymetli. Toplumsal yatırım ünitemiz Temel Sosyal’in liderliğini de bu anlayışla sürdürüyor ve her geçen gün gençlerimizi fırsat eşitliği ile buluşturmak için çalışıyoruz. Gençlere sivil toplum bölümünü keşfetme imkânı sunarken birebir vakitte STK’lara da nitelikli iş gücü sağlıyoruz. Gayemiz ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak. Geçtiğimiz günlerde 11 vilayetimizi etkileyen ve hepimizi derin bir hüzne boğan elim bir deprem felaketi yaşadık. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifa diliyorum. Zelzelenin ardından biz de üstümüze düşeni yapmak için çabucak kollarımızı sıvadık. Kurumsal ve ferdî olarak elimizden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyor, birinci günden bu yana ekosistemimizin her bir üyesiyle kurduğumuz kuvvetli bağ sayesinde desteğimizin sürdürülebilir olmasını sağlıyoruz. Böylesine elim bir olayda değerli olanın uzun vadeye yayılan ve hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan takviyelerde bulunmak olduğunu düşünerek aksiyon alıyoruz. Temel Toplumsal bünyesinde hayata geçirdiğimiz programlarımızda gençleri sivil toplum kesimiyle tanıştırırken, toplumsal sorumluluk şuurlarını de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu güç günlerde gerek iştirakçilerimiz gerekse mezunlarımızın çalıştıkları STK’larda istekli olduklarını, tıpkı vakitte çalıştıkları kurumları da takviye olmaları için STK’lara yönlendirdiklerine şahit olduk. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu toplumsal sorumluluğun ötesinde bir dayanışma örneğidir. Hayatın her alanında sürdürülebilir olunduğunda kurulan tertip çok daha sağlam olacaktır. Ülkemizin problemlerine kalıcı tahliller üretmeye, toplumsal yarar yaratmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın kıymetli heyet tarafından kıymetlendirilmesi ve takdir edilmesi çok gurur verici… El ele vererek daha düzgününü yapacağız” dedi.