EkonomiHaber Girişi : 15 Mart 2023 08:54

Emtia ve para piyasası

Emtia ve para piyasası

BRENT Amerikan Petrol Enstitüsü Ham Petrol Stoklarının beklentilerin üzerinde artmasıyla birlikte Brent dün %3,90 kıymet kaybederek günü 77.25$ düzeyinden tamamladı. Güne üst istikametli reaksiyon hareketiyle başlayan Brentin indikatörlerine baktığımızda ise kimi kısa vadeli göstergelerde toparlanma olmasına karşın kesin bir dönüş sinyalinden kelam edemeyiz. Geri çekilmelerin devam etmesi durumunda birinci dayanak noktası olarak son 1 yıl içindeki en düşük düzey olan 75.40$ noktasını izleyebiliriz. Gün içi yaşanan reaksiyon hareketlerinin devam etmesi durumunda ise birinci direnç noktası olarak 79.00$ düzeyi izlenebilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons Altın ABD tahvil getirilerindeki artış ve risk iştahının geri gelmesiyle dün %0,51 bedel kaybederek günü 1904$ düzeyinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Güne yatay başlayan Ons Altının teknik göstergelerine baktığımızda güçlü görünümün korunduğu gözlemlenmektedir. Üst taraflı hareketlerde kıymetli olarak gördüğümüz 1915$ direncinin aşılması durumunda yükseliş hareketinin devamı beklenebilir. Bu direnç düzeyinin aşılamaması durumunda ise Ons Altında güç kaybı izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1890$ düzeyini birinci takviye noktası olarak verebiliriz.

GRAM ALTIN Ons Altına bağlı hareket eden Gram Altın dün %0,46 kıymet kaybederek günü 1161,66 düzeyinden tamamladı. Gün içinde 1186 tepe noktasını test ederek başlayan Gram Altın bu düzeyde tutanamasıyla birlikte teknik göstergelerin genelinde bozulma gözlemlenmektedir. 1144 düzeyini üzerindeki hareketler kısa vadeli görünüm açısından değerli. Lakin bu takviyenin kırılması durumunda Gram Altında geri çekilme hızlanabilir. Yaşanabilecek üst taraflı hareketlerde ise birinci direnç noktası olarak 1186 düzeyini izleyebiliriz.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş yaşadığı sert yükseliş sonrasında risk iştahının geri gelmesiyle dün %0,53 kıymet kaybederek günü 21,68$ düzeyinden tamamladı. Güne ise sonlu yükselişle başlayan Gümüşün teknik göstergelerinde ise müspet görünüm izlenmektedir. Üst istikametli hareketler için dün de test ettiği 22.00$ düzeyini birinci direnç noktası olarak izleyeceğiz. Bu düzeyin üzerinde kapanış gerçekleşmesi durumunda Gümüşte yükseliş hareketinin devamı beklenebilir. Lakin 22.00$ düzeyinin aşılamaması durumunda güç kaybı hızlanabilir. Birinci takviye noktası olarak ise 21.20$ düzeyini verebiliriz.





EUR/USD EUR/USD paritesi dün %0,01 yatay-sınırlı müspet seyirle günü 1,0733 seivyesinden tamamladı. Teknik göstergelerin genelinde ise olumlu görünüm izlenmektedir. 1.0800 düzeyini birinci direnç noktası olarak verebiliriz. Bu düzeyin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi durumunda EUR/USD paritesinde üst istikametli hareket hızlanabilir. 1.0940 ve 1.1033 düzeylerini üst direnç noktaları olarak izleyebiliriz. Birinci takviye noktası olarak ise 1.0600 düzeyini izleyebiliriz.

DXY (Dolar Endeksi) DXY Endeksi dün %0,02 yatay-sınırlı bedel kazanarak günü 103,74 düzeyinden tamamladı. Güne ise negatif seyir izleyerek başlayan endeksin teknik göstergelere baktığımızda ise negatif görünümün devam ettiği görülmektedir. 103.30 düzeyini birinci takviye noktası olarak verebiliriz. Bu dayanağın üzerindeki kapanışlarda üst istikametli reaksiyon hareketleri beklenebilir. Lakin 103.30 dayanağının kırılması durumunda geri çekilme hızlanabilir. Birinci direnç noktası olarak ise 104.65 düzeyini takip edebiliriz.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı