EkonomiHaber Girişi : 27 Şubat 2023 09:04

Emtia ve para piyasası

Emtia ve para piyasası

BRENT Rusya’nın günlük petrol üretimini mart ayında 500 bin varil azaltacağının haberinin tesiriyle Brent cuma gününü %1,1 artışla 20-24 Şubat haftasını ise %0,24 paha karıyla 82.99$ düzeyinden tamamladı. Haftaya ise negatif seyir izleyerek başlayan Brentin teknik göstergelerine baktığımızda genelinde güç kaybı gözlemlenmektedir. 79.00$ düzeyini kısa vadeli birinci dayanak noktası olarak izleyebiliriz. Bu takviyenin üzerinde kalındığı sürece üst istikametli hareketlerin devamı beklenebilir. Fakat 79.00 $ düzeyinin kırılması durumunda Brentte geri çekilme hızlanabilir. Birinci direnç noktası olarak ise 84.80$ düzeyi izlenebilir.Bu düzeyin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş hareketi hızlanabilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Cuma günü ABD tahvil faizlerindeki yükselişin tesiriyle satış baskısının tesirli olduğu Ons Altın haftalık bazda %1,64 kıymet kayberek 1811,27$ düzeyinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise negatif görünümün hakim olduğu gözlenlenmektedir. Kısa vadeli görünüm açısından 1803-1800$ bandını birinci dayanak noktaları olarak izleyeceğiz. Bu bandın üzerinde reaksiyon hareketleri görünebilir. Lakin 1800$ düzeyinin aşağısında gerçekleşebilecek kapanışlarda düşüş hareketi ivme kazanabilir. Üst taraflı hareketlerde ise birinci direnç noktası olarak 1831$ düzeyi izlenebilir.

GRAM ALTIN Ons Altına bağlı seyir izleyen Gram Altın haftanın son iş gününde zayıflamasının akabinde 20-24 Şubat haftasını %1,57 bedel kaybederek 1099,21 düzeyinden tamamladı. Haftaya güç kaybının devam etmesiyle başlayan Gram Altında 1094 düzeyini kısa vadede birinci takviye noktası olarak izleyeceğiz. Bu düzeyin üzerindeki hareketleri şimdilik olumlu karşılıyoruz. Lakin bu takviyenin kırılması durumunda geri çekilme sürat kazanabilir. 1120 düzeyini ise birinci direnç noktası olarak verebiliriz. Bu direncin üzerindeki fiyatlamalarda üst istikametli hareket ivme kazanabilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Cuma günü dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinde yaşanan artış nedeniyle satış baskısı altında olan Gümüş 20-24 Şubat haftasını %4,57 paha kaybederek 20,76$ düzeyinden tamamladı. İndikatörlerde ise negatif görünümün tesirini devam ettirdiği görülmektedir. 20.40$ dayanağının üzerindeki hareketlerde reaksiyon denemeleri görülebilir. Lakin bu takviyenin kırılması durumunda geri çekilme sürat kazanabilir. 21.40 düzeyini ise kısa vadede birinci direnç noktası olarak takip edilebilir.





EUR/USD Cuma günü ABD’de açıklanan şahsî tüketim harcamaları (PCE)’nin yükseliş göstermesinin akabinde güç kaybı yaşayan EUR/USD paritesi 20-24 Şubat haftasını %0,01 yataysınırlı kıymet kaybıyla 1,0545 düzeyinden haftayı tamamladı. Yeni haftaya yatay seyir izleyerek başlayan EUR/USD paritesinin teknik göstergelerine baktığımızda negatif görünüm gözlemlenmektedir. 1,0520 düzeyini birinci takviye noktası olarak takip edilebilir. Bu düzeyin kırılması durumunda aşağı istikametli hareket hızlanabilir. 1.0620 düzeyini ise birinci direnç noktası olarak izleyebiliriz.

DXY (Dolar Endeksi) Cuma günü açıklanan ABD PCE endeksi ve çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin akabinde FED’in sıkı para siyasetine devam edeceği beklentisiyle yükselen DXY endeksi 20-24 Şubat haftasını 1,32 bedel kazanarak 105.26$ düzeyinden tamamladı. Teknik göstergelerde ise olumlu seyir tesirini sürdürüyor. Birinci direnç noktası olarak 105.65 düzeyini izleyeceğiz. Bu düzeyin üzerindeki kapanışlarda üst taraflı hareketler ivme kazanabilir. Birinci takviye noktası olarak kısa vadeli yükseliş trendinin dayanağı pozisyonunda olan 104.40 düzeyini izleyeceğiz. Bu dayanağın kırılması durumunda geri çekilme sürat kazanabilir.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı