GündemHaber Girişi : 14 Nisan 2023 00:02

Erbakan: “87 seçim bölgesinde kendi adaylarımız ve logomuzla seçime giriyoruz”

Erbakan: “87 seçim bölgesinde kendi adaylarımız ve logomuzla seçime giriyoruz”

Yeniden Refah Partisi, Ankara ATO Congresium’da ‘Türkiye’nin Değerleri’ konseptiyle aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

7’li masanın ülkeyi uçuruma sürüklemesine pürüz olacaklarını söyleyen Erbakan, “Cumhur İttifakı’na katılmamızın en kıymetli nedenlerinden biri, ‘Dört altı yaş ortasında okul öncesi yaştaki çocuklara Kur’an öğretmek çağ dışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyen, Namus kavramının kökünü kazımayı amaçlayan, ‘İstanbul Kontratı iktidara gelir gelmez yapacağımız birinci iştir’ diyen Eşcinsel evlilikler alışılmış ki olabilir fakat toplum buna şimdi hazır değil diyen LGBT Türk aile yapısına ziyan vermez diyen başörtüsüne anayasal garanti getirilmesine laikliğe muhalif olduğu gerekçesiyle karşı çıkan yedili masanın ülkeyi uçuruma sürüklemesine pürüz olmaktır.” diye konuştu.

‘Milli Görüş’ü 21 yıl sonra Meclis’e taşıyacağız’

Tüm seçim bölgelerinde kendi amblemleri ve kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirten Erbakan, “Hükmü şahsiyetimizi koruma ederek, Cumhur İttifakı’nın çatısı altında seçimlere inşallah gireceğiz. Ve inşallah Yine Refah Partimizi, Ulusal Görüş’ü, tam yirmi bir yıl ortadan sonra Meclis’e en güçlü bir halde taşıyacağız Allah’ın müsaadesiyle.” halinde konuştu.

“Biz bugüne kadar daima, aile kuruluşunun korunması gerektiğini savunduk” diyen Erbakan, “Şimdi inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te bunu çok daha gür bir sesle savunacağız. Atanamayan öğretmenlerimizin sesi olacağız. Kahraman Uzman çavuşlarımızın haklı taleplerini Meclis’te biz lisana getireceğiz. Kamuda Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve mensuplarının genel yönetim hizmetleri sınıfına alınması için uğraş edeceğiz. Bekçilerimizin hakkı olan yıpranma hissesinin verilmesi için Meclis’te çaba edeceğiz. Taşeron çalışanlarımızın sesi olmaya Meclis’te devam edeceğiz. Mevsimlik süreksiz personellerimizin mağduriyetlerini hükümetin gündemine biz getireceğiz. Polislerimizin, korucularımızın taleplerini Meclis gündemine taşıyacağız Staj mağdurlarının, kamu mühendislerinin meselelerini Meclis’te çok daha tesirli bir biçimde lisana getireceğiz. Hekimlerimizin sıkıntılarını güçlü bir biçimde lisana getireceğiz. Müfredatın ulusal ve manevi kıymetlerimizi önceleyen hale getirilmesi için çaba edeceğiz D-8’in canlandırılması, D-60 gayesine yürünmesinin takipçisi olacağız.” dedi.

Siyasi İşler Lideri Av. Bayram Sakartepe, Tekrar Refah Partisi’nin seçim beyannamesinden kıymetli başlıkları olarak şunları söyledi:

Çevre – Kentsel Dönüşüm: “Kentsel dönüşümde, rantı önceleyen değil, adil ve hakça paylaşımı önceleyen bir kentsel dönüşümü sağlayan kanunları yapacak, etrafın korunmasını, yeşil alanları ve aile/komşuluk bağlantılarını en ön planda tutacağız. Yalnızca binaları değil altyapıları da günümüz gereksinimlerine nazaran dönüştüreceğiz.”

Enerji ve Natürel Kaynaklar: “Güneş, Rüzgar ve Jeotermal üzere pak ve yenilenebilir güç kaynaklarını azami seviyede kullanacağız. Toryum Güç Santrallerini kuracağız. Sanayicilerimizin güç kullanımında takviyeler vereceğiz. Madenlerimizin, yüksek katma kıymetli üretimlerde kullanılmasını teşvik edecek, kuracağımız tesislerde fiili üretim yapılmasını destekleyeceğiz.”

Milli Savunma Sanayi: “Milli ve yerli savunma endüstrimizin gelişimine kıymetli ölçüde takviyeler vererek, NATO’ya bütünleşmiş ve bağımlı hale gelim silah ve savunma sistemlerimize alternatifler üreteceğiz. Ulusal ve yerli savunma sanayii yatırım ve üretimlerimizi kesinlikle D-8 Ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler ile ortak protokollerle yaygınlaştıracak, savunma sanayii ihracat pazarını genişletecek, kurulan iştirakler sayesinde karşılıklı üretim bilgisi paylaşımında bulunacak ve üretim maliyetlerini düşüreceğiz.

Milli Muharip Uçak, İHA, SİHA, Ulusal Muharip İnsansız Uçak, İnsansız Deniz Aracı ULAQ üzere kara, hava, deniz silah ve savunma sistemlerinin her birine yapılan yatırımları arttıracak ve savunma sanayimizi yüzde 100 yerlilik ve ulusallık oranına ulaşma gayesiyle destekleyecek ve geliştireceğiz.”

Ekonomi: “Yeniden Refah iktidarında, herkesin isteyerek çalıştığı saygın bir işi olacak, herkesin insanlık onuruna yakışır bir fiyatı olacak ve herkes emeğinin karşılığını tam olarak alacak.”

Hukuk: “Yeniden Refah iktidarında, adil tertip asıllı bir hukuk sistemini getireceğiz. Kuvvetlinin değil haklı olanın üstün olduğu bir anlayışı benimseyerek; yaşantımıza, inanışımıza, örf ve adet kurallarımıza, objektif ve sübjektif ahlak kurallarımıza, kıymetlerimize nazaran hareket edeceğiz.”

Gençlik: “Yeniden Refah Partisi olarak, gençlerimizi çağın gereklerine uygun bir gençlik ortamında yaşatmayı ve gelişimlerini sağlamayı önde gelen amaçlarımız ortasında tutacağız. Gençlik Bakanlığı’nı kuracağız.”

Engelli Vatandaşlarımız: “Yeniden Refah Partisi olarak “Engellilere Hizmet Önceliğimizdir” sloganımızla çıkmış olduğumuz bu yolda, engelli vatandaşlarımızın hayatın tüm alanlarında yer alabilmesini sağlamak temel emelimiz olacaktır. Türkiye’nin sokağını, kamu/özel her kurumunu engelli dostu haline getirecek düzenlemeleri yapacağız.”

Milli Eğitim: “Öğrencilerimizi en az bir lisanı âlâ biçimde konuşabilen ve en az bir mesleğe öğrenmiş olarak mezun edecek sistemi oluşturacağız. Öğretmenlerimizin geçim kaygısı, ailenin bütünlüğü ve hak, adalet ve meslek prestiji ile ilgili sıkıntılarını çözeceğiz. Özel okullarda çalışan öğretmenlerimiz ile kamuda çalışan öğretmenlerimizin maaş ve özlük haklarını eşit hale getireceğiz.”

Üniversiteler (Yükseköğretim): “Üniversitelerimizi, gençlerimizi bilimle buluşturan, bir meslekte uzmanlaştıran üniteler haline getireceğiz.”

Dış Siyaset: “Şahsiyetli bir dış politikayı destekleyecek, D-8 ve D-60 birliklerini güçlendireceğiz.”

İç Siyaset: “Vali ve Kaymakamlarımızın, Polislerimizin, Jandarma Çalışanımızın, Uzman Çavuşlarımızın, İtfaiyecilerimizin, Bekçilerimizin, Korucularımızın, Taşeron çalışanlarımızın, Staj mağdurlarımızın maaş, takım ve özlük haklarıyla ilgili sıkıntılarını çözeceğiz.”

Doğu ve Güneydoğu: “Kardeşlik hukukumuzu güçlendirecek, sanayi, hudut kapıları, lojistik, tarım, hayvancılık üzere alanlarda bölgedeki yatırımlarımızı Merhum Erbakan Hocamızın yaptığı üzere artıracak, bölgenin süratle kalkınması için canla başla çalışacağız.”

Sağlık: “Sağlık hizmetlerinde aktifliği artıracak, ilaç bulma kahrını giderecek, kollayıcı sıhhat hizmetlerini aktifleştirecek, hekimlerimizin ve tüm başka sıhhat çalışanlarımızın çalışma kurallarını ve özlük haklarını daha âlâ hale getireceğiz.”

Hibya Haber Ajansı