SiyasetHaber Girişi : 10 Kasım 2021 13:43

ERDEN, BAŞKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

ERDEN, BAŞKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Bosna Hersek’teki Sırpların lideri Milorad Dodik’in “bağımsız ordu kuracağını” ilan etmesinden sonra Balkanlar’da iç savaş endişesi arttı. Bosna’daki Sırplar, Hırvatlar ve Boşnaklar, Türkiye’den yardım ve destek beklentilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

Bosna Hersek’teki gelişmelere; Sırbistan ile Kosova arasında tırmanan gerginlik, Arnavutluk’un Kosova ile “birleşebiliriz” yönündeki açıklamaları da eklenince Balkanlar’ın geneline sıçrayabilecek bir gerilim ihtimaline karşı Türkiye’nin bölgeye yönelik duyarlılığı arttı. Türkiye bölge ülkeleri ve Bosna Hersek’teki taraflarla diplomasiyi yoğunlaştırdı.

Balkan ülkeleri bölgede barış ve istikrarın devamında Türkiye’yi rol oynamaya çağırırken, Bosna Hersek’te Sırplar, Hırvatlar ve Boşnaklar, Türkiye’den yardım ve destek beklentilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Geçtiğimiz hafta Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Bakir İzetbegoviç Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Bu gelişmelerle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti. Tarabya’daki Huber Köşkü’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Kabulde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Toplantıya katılan isimlerden biri de Bosna Sancak Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Erden oldu.

Erden katıldığı toplantıdan sonra gazetemize yaptığı değerlendirmede;

“Boşnak, Rumeli ve Balkan STK’ları tarafından yayınlanan “Türkiye Kamuoyuna Açık Mektup”tan birkaç gün sonra devletimizin en üst kademesinden böyle bir davet almak, böyle bir buluşmanın düzenlenmesi; Balkan insanının bu ülke için, bu ülkeyi yönetenler için ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabet eden herkes Türkiye Boşnaklarını layıkıyla temsil etti ve camiamıza yakışan duruşu sergiledi. İç siyasetin dinamiklerinden tamamen bağımsız bir gündem maddesi üzerinde herkes aynı masada, aynı duygu ve düşüncelerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “devletimiz Bosna Hersek’teki gelişmeleri yakından takip ediyor, Boşnakların burunlarının kanamasına dahi izin vermeyiz” mesajı da bölgedeki dengeler açısından büyük önem taşıyor.

Bosna Hersek, Sancak Bölgesi ve Boşnaklar asla yalnız değildir” dedi.