GündemHaber Girişi : 09 Mart 2023 00:34

Erkek A Milli Hentbol Takımı, Lüksemburg’u mağlup etti

Erkek A Milli Hentbol Takımı, Lüksemburg’u mağlup etti

Lüksemburg’da Ulusal D’coque Spor Merkezi’nde oynanan müsabakanın birinci yarısını A Ulusal Kadro, 14-10 önde kapadı. Çekişmeli geçen maçın ikinci yarısında son saniyede gol bulan Ulusallar müsabakayı kazanarak kümedeki birinci puanlarını kazandı.�

Karşılaşmaya her iki kadro da zelzelede hayatını kaybedenleri anmak için siyah kol bandı takarak çıkarken, müsabaka öncesinde zelzelede hayatını kaybeden A Ulusal Grup Kaptanı Cemal Kütahya ve birinci A Ulusal Kadro oyuncularından Metin Muhacir anısına hürmet duruşunda bulunuldu.

Maç sonrası değerlendirmede bulunan A Ulusal Erkek Hentbol Grubu Başantrenörü Okan Halay, “Deplasmanda uzun vakit sonra kazanmak bizim ismimize hoştu. Çok sıkıntı bir maç oynadık. Maçın belli kısımlarında istediklerimizi yaptık. Fakat muhakkak kısımlarında yapamadık. Yapamadığımız kısım ise can yakan dakikalar oldu. Yeniden de kazanmayı başardık. Oyun manasında, mental manasında gelişmemiz gereken çok daha uzun bir yol var önümüzde. Yanlışlarımızı daha aza indirip, maç ritmimizi daha da üst çekmemiz gerekiyor. Daha düzgününü yapacağımıza inanıyorum. Bu galibiyet evvel Cemalimize, daha sonra ülkemizde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza armağan olsun.” biçiminde konuştu.

A Ulusal Grubumuz kümedeki dördüncü maçını 12 Mart Pazar günü Konya’da yine Lüksemburg ile oynayacak. Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’nda 12 Mart Pazar günü oynanacak müsabaka saat 17.00’de başlayacak.





A Milli Takım Başantrenörü Okan Halay, konuk ekip başantrenörü Alexandre Scheubel ile her iki takımın kaptanlarının katılımıyla maçın da oynanacağı Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’nda, 11 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de bir basın toplantısı düzenlenecek.
Gruptaki diğer maçında 26 Nisan’da Portekiz ile ülkemizde karşılaşacak Ulusal Kadro, son maçını ise 30 Nisan tarihinde Kuzey Makedonya ile deplasmanda oynayacak.

Hibya Haber Ajansı