ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi

Başkanlığını Emine Topal’ın yürüttüğü Esnaf Kadınlar Kadına Destek Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD),geçtiğimiz Cuma günü “Dünya Kadınlar Günü Pilav Gecesi” etkinliği MY Butik Hotel'de gerçekleşti.

 

Bilet fiyatının 300 TL olduğu etkinliğe katılanlar, sadece eğlenceli bir akşam geçirmekle kalmayıp, aynı zamanda Maltepe Islah Evi'nde bulunan çocukların giysi ve ayakkabı ihtiyaçlarının karşılanması için de destek verdiler.

 

Çekilişin de yapıldığı eğlence dolu özel programda müziğin yanı sıra bir şiir dinletisi de yer aldı. Yöneticiliğini Metin Yazıcı’nın yaptığı, Şehrin Şairleri Şiir Grubundan da; Elif Kırnak, ünlü yazar Charles Bukowski'den "Hangi Çiçek Diğerini Sarı Açtı Diye Ayıplar?" adlı şiiri seslendirdi. Ardından Rabia Hatun Bayram, Şair Pablo Neruda'nın "Gülüşün" adlı şiirini okuyarak geceye renk kattı.

 

Esnaf Kadınlar Kadına Destek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Topal kürsüye gelerek, Doğu Mahallesi Muhtar Adayı Deniz Sevimsavur'a ve Batı Mahallesi Muhtar Adayı Hülya Büyüktopçu'ya geldikleri için teşekkür ederek davetlilerden adaylar için destek istedi. 

Başkan Topal yaptığı konuşmada;

“ESKAD tüm kadınlara destek olmak; yetenekli, girişimci ve nitelikli kadınların ekonomik sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sağlar. Bu konuda projeler üretir; farklı ekonomik ve etnik gruplar arasındaki karşılıklı alışveriş, dostluk, anlayış ve beraberlik bağlarını güçlendirir.

Kadın olan (olmayan) yoksula, yetime, öksüze, evsize, emekçiye, evde üretim yapan aile bütçesine katkı sağlamak için çaba sarf eden herkese, aş, iş, barınmaya ihtiyacı olanlara ekonomik, sosyal, maddi ve manevi destek yapar yardım eder. Ayrıca sokak hayvanlarının barınma, beslenme, korumaya alınması ile ilgilenir. Ata tohumuna sahip çıkar, muhafaza eder çoğaltır ve yayar. Engelli arkadaşlarımıza hayatı daha kolaylaştırmak adına projeler üretmeye çaba gösterir.

 

Yaklaşık iki yüz kadar kadının katıldığı ve eğlenceli vakit geçirdiği bu etkinlikte salonunu bizlere vererek destek olan Myy Hotel’e, Şehrin Şairleri Grubu Yönetmeni Metin Yazıcı’ya, hepsi ayrı ayrı 10’ar bilet alarak destek olan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e,  AHİSİAD Başkanı İbrahim Çam’a, MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya’ya, PESİAD Başkanı Kadir Bayram’a teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

 

Başkanın konuşmasının ardından eğlence, katılımcıların keyifli sohbetleri eşliğinde devam etti. Bu anlamlı etkinlik, toplumsal dayanışma ve kadınların güçlenmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Etkinlik boyunca tüm davetlilere ikram edilen tavuk pilav, katılımcıların lezzetli bir akşam yemeği deneyimi yaşamalarını sağladı.

Emine Topal’ın şahsında şefkatle – güler yüzle arı gibi çalışan tüm ESKAD ekibine yürüdükleri yolda başarılar diliyor, tebrik ediyoruz.

  • 10 / 1 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 0

  • 10 / 2 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 1

  • 10 / 3 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 2

  • 10 / 4 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 3

  • 10 / 5 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 4

  • 10 / 6 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 5

  • 10 / 7 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 6

  • 10 / 8 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 7

  • 10 / 9 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 8

  • 10 / 10 ESKAD 8 Martta Hem Eğlendirdi Hem Çocukları Sevindirdi 9

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.