GündemHaber Girişi : 13 Mart 2023 14:24

Eskişehir Şehir Tiyatrolarının kukla oyunu çocuklara moral oldu

Eskişehir Şehir Tiyatrolarının kukla oyunu çocuklara moral oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları deprem felaketinden etkilenen ve bölgeden tahliye edilerek Eskişehir’de konuk edilen depremzede ailelerin çocukları için “Pinokyo” isimli kukla oyununu sergiledi.

Sanatın güzelleştirici gücüne inanan Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı sanat kurumları, konser, tiyatro ve gibisi etkinliklerini depremzede vatandaşlarla buluşturarak moral vermeye çalışıyorlar. Bu hedefle geçtiğimiz hafta sonu Kent Tiyatroları, “Pinokyo” isimli kukla oyununu Eskişehir’de Doğan Aslanbey KYK yurdunda konuk edilen depremzede ailelerin çocukları ile buluşturdu. Yurdun aktiflik salonunda minik izleyiciler için sahnelenen oyun hedefine ulaşarak yüzleri güldürdü. Çocukların büyük beğenisini kazanan oyun sonrası minikler, sanatçı büyüklerinden bu aktifliklerin tekrar etmesini istediklerini lisana getirdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Tolga Tümer, “Büyük bir felaketin sonuçlarını yaşıyoruz. En iyi yapabileceğimiz şey depremden etkilenen ve Eskişehir’imizi paylaştığımız misafirlerimize sanatın iyileştirici gücünü göstermek, onları bu zor zamanlarında yalnız bırakmamaktır. Yurt sorumluları ve yetkililer ile irtibatlarımız sürüyor, hem yetişkinler hem de çocuklarımız için oyunlarımızı sahnelemeye önümüzdeki süreçte titizlikle devam edeceğiz.” diyerek kanılarını söz etti.





Hibya Haber Ajansı