Kültür ve SanatHaber Girişi : 03 Nisan 2023 12:52

Eskişehir’de Gezilecek Yerler | Eskişehir Gezi Rehberi

Eskişehir’de Gezilecek Yerler | Eskişehir Gezi Rehberi

Eskişehir gezilecek yerler bakımından günümüzün popüler şehirlerinden bir tanesi. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Eskişehir’de günübirlik neler yapılabilir, Eskişehir’in doğal güzellikleri, tarihi yerleri nelerdir, soruları gezmeyi sevenler tarafından araştırılıyor.

Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi gibi iki büyük üniversitesiyle öğrenci  şehri olarak anılan Eskişehir, gerek tarihi gerek doğası gerekse de yaşam standartlarıyla kesinlikle gezip görülmeye değer. Ortasından geçen Porsuk Çayı sayesinde adeta bir sahil kasabası görünümünde. Porsuk Çayı’nda gondolla gezi ise Venedik Kanalı’nı aratmıyor. Eskişehir, Porsuk Çayı çevresinde sıralanan turistik tesislerinin yanı sıra ülkemizin en büyük şehir parklarından biri olan Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı ile de ünlü.

Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

Eskişehir’e gitmek için; karayolunu ,havayolunu , demiryolunu kullanabilirsiniz. Eskişehir’e yakın şehirlerdeysen kara yolunu kullanarak kısa sürede varabilirsin. Eskişehir’e daha uzak yerlerden ulaşım sağlayacaksan da hava yolunu kullanmak iyi bir fikir. Eskişehir’e en yakın havalimanı Ankara’da. Kendine bir Ankara uçak bileti alıp oradan Eskişehir’e ulaşabilirsin. Eskişehir’e hızlı tren yolculuğuyla  da gidebilirsin.

Eskişehir’e Ne Zaman Gidilmeli?

Eskişehir karasal bir iklime sahip olduğu için kışın yoğun kar yağışı vardır. Kış aylarında Eskişehir’i gezmek için uygun bir mevsim değildir. Eskişehir’e gitmek için en uygun zaman; Haziran, Temmuz, Ağustos ayları olacaktır.

Eskişehir Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Eskişehir’de gezilecek doğal yerlerden bazıları; Balıkdamı Kuş Cenneti, Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi, Gürleyik Çağlayanı ve Avlakkaya Kanyonu.

Eskişehir’de Gezilecek Yerler

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Porsuk Çayı’nın her iki yakasına kurulu kafe ve restoranlar, bu bölgenin gece gündüz çok hareketli olmasını sağlıyor.

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Odunpazarı Evleri

Odunpazarı evleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alarak özenle korunuyor. Odunpazarı evleri ahşap ve taş malzemelerle klasik Osmanlı tarzında inşa edilmiş.

Odunpazarı evleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alarak özenle korunuyor. Odunpazarı evleri ahşap ve taş malzemelerle klasik Osmanlı tarzında inşa edilmiş.

Kurşunlu Cami ve Külliyesi

Kurşunlu Cami ve Külliyesi

Tarihi Odunpazarı Evleri’nin yanında yer alan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, geçmişten günümüzde Eskişehir’in önemli dini yapılarının başında geliyor. 16. yüzyıl Osmanlı dönemi eserlerinden olan külliye ismini kubbesinin kurşunlu kaplı olmasından alıyor.

Şelale Park

İsmini parkın içinde bulunan 1400 metrekarelik yapay şelaleden alan Şelale Park’ta Eskişehir’in panoramik manzarasını izleyebilirsiniz.

Şelale Park

Yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Şelale Park; heykellerle süslü yürüyüş yolları, seyir terasları, yel değirmenleri, çocuk oyun alanları, yıl boyu etkinliklerin düzenlendiği amfi tiyatrosu, restoranları, kafeleri ve çay bahçeleri  ile Eskişehir’in gözdesi.

Sazova Parkı

Sazova Parkı

Çok geniş bir alanda yer alan Sazova Parkı, Türkiye’nin en güzel ve ilginç parklarından birisi. Adeta Disneyland’ın Eskişehir şubesi… Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Sualtı Dünyası, Sabancı Uzay Evi, Hayvanat Bahçesi ve yapay bir gölet gibi içinde yok yok.

Ayrıca Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nın içerisinde 1200 kişilik açık hava konser salonu, yapay gölet, su sporları olanakları, Japon bahçesi, bilim merkezleri, müzeler, yürüyüş yolları, restoranlar ve kafeler gibi pek çok farklı bölüm var.

Sazova Parkı

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

1850 yılında çevre köylerden gelen seyyahların ve satıcıların hem ürünlerini satması hem de konaklanması için tasarlanmış tarihi bir han.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Şehrin Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nda başta lületaşından yapılmış yöresel eşyalar olmak üzere kendinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz birçok şey bulabilirsiniz.