GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 15:06

Eskişehir’de yerel tohum baharı

Eskişehir’de yerel tohum baharı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mahallî Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen lokal tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki vatandaşlarla buluştu.

İlçelerin haftada bir gün kurulan ilçe pazarlarında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı gruplarınca açılan stantlarda vatandaşlara lokal tohum dağıtımları yapıldı. Dağıtımlar kent merkezinde ise Büyükşehir Belediyesi Üretici Marketler aracılığı ile gerçekleştirildi.

Ücretsiz olarak dağıtılan lokal tohumlara Eskişehirliler gerek ilçeler gerekse kent merkezinde büyük ilgi gösterdi. Ağır talep nedeniyle kuyruklar oluşurken, on binlerce mahallî tohum Eskişehirliler ile paylaşıldı ve baharla birlikte toprakla buluşmak için yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri mahallî tohumların yaygınlaştırılmasına dikkat çekerek, Eskişehir’in bereketli topraklarında tekrar on binlerce lokal tohumun yetişeceğini ve bunun çok kıymetli olduğunu kaydettiler. Tohum dağıtımları nedeniyle vatandaşlar da Eskişehir Büyükşehir Belediye Lideri Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ederek, mahallî tohumun yaygınlaştırılmasını vazife edindiklerini ve bu bahiste tüm uğraşı göstereceklerini söz ettiler.





Hibya Haber Ajansı