GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 11:34

Eti Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan’da deprem bölgesinde çocuklar ile buluşuyor

Eti Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan’da deprem bölgesinde çocuklar ile buluşuyor

6 Şubat'ta meydana gelen zelzelelerin akabinde turne programını yine düzenleyerek deprem bölgelerinden farklı kentlere yerleştirilen ailelerin çocuklarını tiyatronun uygunlaştırıcı gücü ile buluşturan Eti Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı deprem bölgesindeki çocuklarla birlikte kutlayacak.

Hem Ramazan Bayramı’nı hem de 23 Nisan’ı deprem bölgesindeki çadır ve konteyner ömür alanlarında çocuklarla bayramlaşarak geçirecek olan Eti Çocuk Tiyatrosu, bu müddet içinde Kahramanmaraş, Hatay İskenderun, Gaziantep Islahiye, Adana ve bölgeden en çok göç alan Mersin’de Memnunluk Denince Akla isimli özgün oyununu sergileyerek binlerce çocuğa tiyatronun düzgünleştirici gücünü ulaştırmayı planlıyor.

23 yıldır Türkiye’nin her köşesinde 3 milyona yakın çocuğu fırsat eşitliği içinde fiyatsız olarak tiyatro ile buluşturan Eti Çocuk Tiyatrosu önceliğini her vakit dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara veriyor. Mart ayında 15 gün süren turnesinde 7 bini aşkın zelzeleden etkilenen çocuk için perdelerini açan Eti Çocuk Tiyatrosu, geçtiğimiz yıl 23 Nisan’ı Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin en çok ziyan verdiği Kastamonu Bozkurt'ta çocuklarla birlikte kutlamıştı.

Hibya Haber Ajansı