Aile Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 17:57

Evlenmek İsteyen Kişilere 11 Önemli Tavsiye

Evlenmek İsteyen Kişilere 11 Önemli Tavsiye

 

1-Evlenmek isteyen kardeşlerimiz öncelikle anne ve babalarının rızalarını almalıdırlar. Seçecekleri eş hakkında da anne ve babalarına danışmalıdırlar. Çünkü o anki heyecanla gençlerin göremediği bir çok şeyi büyükler rahatlıkla görebilir.

 

2-Evlilik için gerek erkek gerekse hanım kardeşlerimiz yaş ve dini eğitim bakımından gerekli olgunluğa erişmelidir.

 

3-Eş arama sürecinde uygun bir eş bulana kadar kendinizi haramlardan muhafaza etmeniz gereklidir. Bunun için bol bol Kur'an okuyup oruç tutabilirsiniz.

 

4-Kendinize eş seçerken aynı zamanda o kişini çocuklarınıza anne veya baba olacağını unutmayın. Eşinizi seçerken anne veya olabilecek özellikte olmasına çok dikkat edin.

 

5-Eş arama sürecinde hayırlı bir eş nasip etmesi için Allah'a sürekli dua etmeli, evlendikten sonra da şükrünüzü eda etmelisiniz.

 

 

6-Size eş adayı önermeleri için anne babanızdan veya tanıdıklarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Genellikle bu şekilde evlenen kardeşlerimiz mutlu olmaktadırlar. Çünkü aracı kişi vicdanlı ve akıl sahibi bir kişi ise birbirine uygun kişileri görüştürmektedir.

 

 

7-Eş arama süreciniz devam ederken bol bol kitap okumalı kendinizi maddi ve manevi anlamda evliliğe hazırlamalısınız.

 

8-Eş adayınızla aranızda bilinmesi gereken durumları açıkça konuşmalısınız. Asla arada önemli konularda sır olmamalı. Örneğin hastalık veya kalıcı problemler.

 

9-Eş adayınızın şefkatli, merhametli ve islam ahlakı üzerine yetişmesine çok dikkat etmelisiniz. Allah korusun bir çok eş hayatı hem kendilerine hem de eşlerine zindan etmektedirler.

 

10-Nikâh gerçekleşene kadar ciddiyeti muhafaza etmeli, mahremiyet sınırlarına dikkat etmelisiniz.

 

11-Evlenmek isteyen erkek kardeşlerimiz maddi anlamda birikim yapmalı ve hanımına bakabilecek seviyede para kazanmalıdır.

 

Rabbim tüm yuvaları Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'in yuvasına benzetsin.

 

Rabbim evlatlarımızı hayırlı eş ve hayırlı kişilerle karşılaştırsın.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.