Aile Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 18:07

Evlilik İçin Doğru Zaman Mı?

Evlilik İçin Doğru Zaman Mı?

Yakın zamanda evlenen bir arkadaşım, bana bir kaç tavsiye vermişti. ‘Evlenmeden önce sana söyleyecek bir şeyim varsa; o da ertelemeden ve olabildiğince hızlı ilim öğrenmen olur. Çünkü bir kere evlendin mi ikisini de yapmak zor oluyor.’ dedi.

 

SubhanAllah, bu benim için bir uyanma çağrısı gibiydi. Merak ediyorum nasıl bunca zaman evliliği düşünmüşüm. Birçok arkadaşımın evlenmesinin duygularımı yoğunlaştırmış olması insanın gerçekten harika bir eş ve sonsuza dek mutlu bir yaşam arzusunu artırıyor.

 

Ama Allahuekber, kendi ayaklarımız üzerinde durmak için yeterince ilim öğrenmemişsek, bu sonsuza kadar mutlu hayata nasıl ulaşabiliriz? Kur’an’ı Cuma günleri dışında elimize almamışız, dinimizin esaslarını bile bilmiyoruz ve bir evlilikte karı kocanın haklarını kesinlikle açıklayamayız.

 

Mükemmel olmak için çalışmaya bile başlamamışken, evliliğe hazır olduğumuza nasıl inanırız? SubhanAllah her şeyin tek hâkimi olan Allah ile sağlam bir yakınlık kurmamışken eşimizle sağlam bir ilişki kurmak istiyoruz!

 

Evet, evlilik kesinlikle dininin yarısının tamamlayıcısı, yoldaşın ve muhabbetin; ama zamanının çoğunu düşünmeye, hayal kurmaya ve umut etmeye harcamak zaman kaybıdır. Özellikle hala Kuran’ı ezberlemeye başlamamışken, ya da araştırılacak kitaplarca bilgi varken.

 

Şu an içinde bulunduğun durumu yani dinini, imanını ve Allah ile yakınlığını düşün ve kendine sor: Evliliğe gerçekten hazır mıyım?

Bu nedenle zamanını öğrenmeye, hıfzetmeye, mükemmel olmak için uğraşmaya harca. Karakterin, dakikliğin, sorumlulukların üzerine çalış ve inşaAllah doğru zaman geldiğinde Allah sana dini bütün, iyi karakterli kişiyi ve evliliği getirir. En azından bundan sonra kendi ayakların üzerinde durabileceğini bilirsin.

Allah plan yapanların en hayırlısıdır ve her şey onun bilgisi dâhilindedir. O’na güvenin.

 

Allah, İslam hakkında bilgilenmemizi kolaylaştırsın. İmanımızı ve O’na olan sevgimizi kuvvetlendirsin. Güzel ahlaklı ve onun rızasını kazananlardan eylesin. Âmin.

Allah’ım, bize dürüst, ahlaklı, hoş tavırlı (ve hoş görünümlü) bir eş nasip et. Âmin ya Rab.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.