MagazinHaber Girişi : 17 Kasım 2023 15:54

Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Ekranların sevilen ismi ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli diziyle dikkatleri üzerine çekmişti. Hem televizyon ekranının hem de beyaz perdenin yıldızı olan Zeynep Abdullah’ın hayatı merak konusu oldu. Peki, Farah Zeynep Abdullah kimdir, nereli, Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı filmler… İşte tüm merak edilenler haberimizde

Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?

Farah Zeynep Abdullah, 17 Ağustos 1989 yılında doğdu. 34 yaşındadır.

Bir abisi ve bir erkek kardeşi olan Farah Zeynep Abdullah, ailesinin kökenlerini şöyle belirtmiştir: “Babamın babası, Erbil doğumlu. Babamın babaannesi ise Kerkük Türklerinden. Dedem Osman Abdullah, Irak Ordusu’nda albaymış. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşurmuş. Babam, 1972’de Irak’a gidip, Osmanlı tebaasından olduğumuzu gösteren zürriyet belgesini almış. Babamın, annesinin babası ise şimdi Karadağ’a bağlı olan Pljevlja (Taşlıca)’dan. Orası, dedemin köyüymüş. Mussolini’den kaçarak Türkiye’ye gelmişler. Anneannemin kökeni ise Saraybosna’ya dayanıyor. Onlar da küçükken Karamürsel’e gelmişler. Annemin baba tarafı ise 1939 Erzincan Depremi’nden sonra Erzincan’dan İstanbul’a gelmiş. Kafanız çok karıştı değil mi? Benim de yıllardır çok karışık! Daha da çok detay var ama anlatmayayım. Kısaca ben İstanbulluyum!”

İlk ismi olan Farah, ailesinin çok sevdiği İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin son eşi Prenses Farah Diba’dan gelmektedir.

Lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesinde okudu. Daha sonra babasının işi gereği kaydını İngiltere’ye aldırarak lise öğrenimini bu ülkede tamamladı.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizinin 2. sezonundan sonra diziden ayrılarak oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama Bölümüne dönüp eğitimini tamamladı ve 2013'te diplomasını aldı.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizinin 2. sezonundan sonra diziden ayrılarak oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama Bölümüne dönüp eğitimini tamamladı ve 2013’te diplomasını aldı.

Ayrıca, kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir kampanya olan HeForShe reklamında oynadı. Bir dönem Amnesty Türkiye’nin gönüllü destekçisi de olmuştur.

Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif aldı. İngiltere'deki okuluna dönmesine üç gün kala, deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve "Aylin" rolüne seçildiğini öğrendi.

FARAH ZEYNEP ABDULLAH’IN OYNADIĞI FİLMLER VE DİZİLER

Farah Zeynep Abdullah Kariyeri | Nasıl Ünlü Oldu?

Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif aldı. İngiltere’deki okuluna dönmesine üç gün kala, deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve “Aylin” rolüne seçildiğini öğrendi.

Bu dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin’i canlandırdı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan’ın filmi Kelebeğin Rüyası’nda oynadı. Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaştı.

2014 senesinde Star TV’de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynadı. Ardından 14 Şubat 2014’te Kerem Deren’in yönetmenliğini üstlendiği Bi Küçük Eylül Meselesi filminde Engin Akyürek ile başrolü paylaştı.

Çağan Irmak’ın yönettiği, 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra’nın da oynadığı “Hatice (Ayperi)” karakterinin gençliğini canlandırdı. 2016 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Ekşi Elmalar filminde oynadı.

Ayrıca oyuncu, Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filminde “Prenses Azra”yı seslendirdi.

2018 yılında gösterime giren Arif v 216 filminde Ajda Pekkan’ı canlandırdı. Yine aynı yıl Ekin Koç ile başrolü paylaştığı Bizim İçin Şampiyon filminde Begüm Atman’ı canlandırdı.2 019 yılında Erol Evgin’in derleme şarkılarından oluşan Altın Düetler 2 albümünde Sen Unutulacak Kadın Mısın? şarkısını Erol Evgin ile birlikte yeniden seslendirdi.

2020-2021 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterini canlandırdı, 1. sezon finalinde diziden ayrıldı.

4 Mart 2022 tarihinde vizyona giren Bergen filminde arabesk-fantezi şarkıcısı Bergen (Belgin Sarılmışer)’i canlandırdı.

Başrolünde yer aldığı ve aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği film 10 gün içinde 2.600.000 izlenmeye ulaşarak tüm zamanların en iyi film açılışını yaptı ve birden çok rekor kırdı.

Aynı zamanda film toplamda 5.421.816 izlenmeyle Türk sinema tarihinin en çok izlenen 8. filmi olmuştur.

Farah Zeynep Abdullah’ın hastalığı ne?

Farah Zeynep Abdullah 2022 yılı Aralık ayında bir takipçisinin “Kronik bir hastalığın var mı?” şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi: “Boyun fıtığım var, tiroidim çalışmıyor, haşimato hastasıyım. Beynimde lezyon var. Bir de dizim çok kötü.”

Farah Zeynep Abdullah’ın babası kim?

Farah Zeynep Abdullah’ın babası Osman Abdullah’tır.

Farah Zeynep Abdullah Sosyal Medya Hesapları

Farah Zeynep Abdullah Sosyal Medya Hesapları

Farah Zeynep Abdullah Instagram: fafazey

Farah Zeynep Abdullah Twitter: fafazey | @fzaofficial

Farah Zeynep Abdullah Boyu kaçtır?

Farah Zeynep Abdullah 1 metre 68 santimetredir. (1,68m)

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında, Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a (25) sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Farah Zeynep Abdullah, 'Hakaret' suçundan ifade verdi.

Farah Zeynep Abdullah olayı ne?

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında, Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er’e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’a (25) sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Farah Zeynep Abdullah, ‘Hakaret’ suçundan ifade verdi.

“AMACIM KESİNLİKLE MUSA ORHAN’A HAKARET ETMEK DEĞİLDİ”

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifadesi alınan ünlü oyuncu, kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 50 bin lira olduğunu söyledi. Musa Orhan ve İpek Er cinsel saldırı olayının büyük bir olay olduğunu söyleyen Abdullah, “Olayı okudum. Korkunçtu. Ben de iddianamede belirtilen paylaşımda bulundum. Amacım kesinlikle Musa Orhan’a hakaret etmek değildi. Yapılan haberlere tepkiydi” dedi.

Savunmasına devam eden ünlü oyuncu hakaret kastının olmadığını belirterek, “Beraatımı talep ediyorum. Duruşmalardan vareste tutulma talebim vardır” diye konuştu.