GündemHaber Girişi : 18 Mart 2023 15:20

Farklı ülkelerden siyasi liderler Xi’nin konuşmasını övdü

Farklı ülkelerden siyasi liderler Xi’nin konuşmasını övdü

Farklı ülkelerden çok sayıda siyasi parti yetkilisi, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve Dünya Siyasi Partileri Üst Seviye Diyalogu’nda yaptığı konuşmayı övgüyle kıymetlendirdi ve Xi’nin konuşmasının, ÇKP’nin başka ülkelerden siyasi partiler ve teşkilatlarla birlikte dünyanın refaha kavuşmasını hızlandırmaya hazır olduğunu gösterdiğini söz etti.

Nijerya’da iktidardaki Tüm İlericiler Kongresi’nin Ulusal Sekreteri Iyiola Omisore, Xi Jinping’in konuşmasında “halka öncelik” kuralına vurgu yaparak çağdaşlaşmada halkın rolüne dikkat çektiğini ve ÇKP’nin çağdaşlaşma inşası sürecinde halkın çıkarını her şeyin üzerinde tuttuğunu hatırlattı.

Omisore, Xi’nin Çin’in öbür gelişmekte olan ülkelerin gelişmesini hızlandırarak endüstrileşme ve çağdaşlaşma süreçlerine yardım edeceği tabirinin, kendisinde derin bir izlenim bıraktığını kaydetti.

İtalyan Komünist Partisi Genel Sekreteri Marco Rizzo, Xi Jinping’in konuşmasının büyük ehemmiyet taşıdığına dikkat çekerek, halkın çıkarının sayılarla hesaplanamadığını, memnunluk hissiyle ölçülebildiğini söyledi. Her ülkenin, halkının çıkarlarını kendi şartları temelinde farklı modellerle gerçekleştirilebileceğini kaydeden Rizzo, son yıllardır Çin önderinin birçok ülkeyle dayanışma içinde güçlü bağlantılar kurmasının, barışçı ve kapsayıcı gelişmenin hızlandırılması için hayati kıymet taşıdığını lisana getirdi.

İran İslam Koalisyonu Partisi Genel Sekreteri Esedullah Badamçiyan, Çin’in halkın memnunluğunu artırmak için efor göstermesinin, yalnızca kendi halkına değil tüm dünyaya fayda getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in global kalkınma için gerçek bir yol ortaya koyduğunu hatırlatan Badamçiyan, Global Kalkınma İnisiyatifi, Global Güvenlik İnisiyatifi ve Global Uygarlık İnisiyatifi’nin keyifli, barışçıl ve huzurlu bir dünya kurulmasını amaçladığını kaydetti.

Pakistan, Nepal ve Kolombiya’dan siyasi partilerin başkanları de Xi Jinping’in konuşmasını övgüyle kıymetlendirdi.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı