Farklılık Güvenlerde Birleşsin

İnsanlar arasındaki farklılıkların olabilmesi kadar tabii olan başka bir şey olabilir mi ? herkesin kendisine ait özellikleri karakterleriyle birleştiğinde olabileceği hepsinde bütün olabilmek.

Ufak farklılıklar kişinin tutumlarını ,büyük farklılıklar ise bu tutumun olumlu veya olumsuz görünümünü yansıtması demektir.

Kendini yansıtan insan doğrularıyla yanlışlarını gösterebilmeli karşı tarafa hiç bir zaman başkası olmamalı eleştiriye açık kendi gibi davranmalı.

Kimsenin ilacı olmamalı insanoğlu çarelere alıştırmanın kolay olduğunu ve alışkanlık yaptığını görebilmeli. beklentilere fazla zaman ayırmanın kendi enerjini çaldırmak olduğunu hissedebilmeli.

Zaman o kadar hızlı akmakta ki kişinin yapmak istedikleri yapacaklarının teminatı olmamakta. birlikte sıralama yapılmazsa hesapların her zaman karışmakta olduğu görülür.

Önce benlikten yola çıkılmalı
Ben olmadan, Biz olunamıyacağını net görebilmeli insan kendisine anlam yüklemek için .

Bunların dozları ise iyi ayarlanmalı, kişilik bozukluğuna yol açmaması, narsistlik safhasına gelmemesi için.

İnsanın dengesi hassas bir terazi gibidir şaştı mı bütün sistem bozulur düzelmesi ise zaman alır.

Zararı sadece kendisine olmaz kişinin, buradaki en büyük payıda çevresinde görecektir.

Neden güvenler bitti ? neden insanlar bu hale geldi? bunlar her birimizin birbirimize sorması gereken sorularda ve alacağımız cevaplarda , çıkartacağımız sonuçlar ise davranışlarımızda belli olacaktır.

Güven hayatı boyunca insanın tek kullanımlık silahıdır.
Hedefi bellidir hiç bir zaman şaşmaz.

Sevgide kalın, güven duyacağınız güven verebileceğiniz kişilerle yollarınızın kesişmesi dileğiyle..

Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.