FATURA TANELERİ

FATURA TANELERİ…

Gökyüzünden yağan kar tanelerinin hiçbirinin birbirine benzemediğini,her birinin farklı boyut ve şekillere sahip olduğunu biliyor muydunuz?…

Hadi yaaa??

Vallaha mı?

Ne diyosun??

Gerçekten mi??

Yemin et?

Dediğinizi duyar gibiyim..

Gerçekten de öyledir.

Bilim insanları,evrenin oluşumundan beri yağan kar tanelerini tek tek mikroskop altında incelemek mümkün olsaydı,birbirine benzeyen iki kar tanesi bulamazdınız,diyorlar..

Bu bir mucizedir..

Peki bu nasıl oluyor?

Kar taneleri,çok soğuk bulutlarda oluşur.

Buluttan koptuktan sonra,yeryüzüne inerken yaptıkları yolculuk ve maruz kaldıkları farklı hava etkenleri yüzünden şekil ve boyut değiştirirler..

Bu yüzden hiçbir kar tanesi,birbirine benzemez..

Peki,

Bu kar tanelerinin yeryüzüne düştüğü soğuk kış günlerinde,ısınmak için daha çok yaktığımız doğalgaz’ın faturalarının hiçbirinin birbirine benzemediğini,hepsinin birbirinden farklı olduğunu da biliyor muydunuz??

Gerçekten de öyledir.

Konunun uzmanları,Doğalgaz kullanılmaya başlandığından beri,abonelere gönderilen faturalar incelendiğinde,birbirine benzeyen iki fatura bulunamayacağını söylüyorlar..

Bazan 256 lira

Bazan 317 lira

Bazan 89 lira

Bazan 76 lira

Bazan 411 lira

Bazan 35 lira

Bazan 540 lira

Bazan 167 lira…

Olarak gelir ama hiç aynı miktarda gelmez..

Peki bu nasıl oluyor?..

Faturaları oluşturan,iktidardaki siyasetçilerdir..

Peki,bir siyasetçi nasıl oluşuyor?

Siyasetçiler,halkın bulunduğu dar gelirli tabakalarda oluşurlar.

Daha sonra bu siyasetçi taneleri,halktan koparlar,iktidara giden yolda izledikleri siyasi yolculukta,makam-mevki,para gibi dış etkenlerle,hırs,açlık,doyumsuzluk gibi iç etkilere maruz kalarak şekil değiştirirler.

Siyaset bilimi uzmanları,siyasetin varoluşundan beri gelmiş geçmiş tüm siyasetçileri mikroskop altında incelemek mümkün olsaydı,birbirine benzeyen iki siyasetçinin bulunamayacağını her birinin farklı farklı hırsları,hayalleri,küçük hesapları olduğunu söylüyorlar..

İşte bu,halkın içinde oluşup,iktidara geldikten sonra halktan kopan siyasi kristaller nedeniyle,sadece doğalgaz faturaları değil,elektrik ve su faturalarının aylık bedeli hiçbir zaman bir önceki aya benzemez.

Faturaların,kar’dan tek farkı,kar yukarıdan aşağıya doğru yağarken,faturalar,sürekli aşağıdan yukarı doğru yağar….

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.