*FİLİSTİN DRAMI*

*FİLİSTİN DRAMI*
Filistin'i ele geçirme operasyonu yapan katil İsrail ölüm yağdırmaya devam ediyor..
Gazze'de sistematik olarak sürgün halinde olan Filistin'liler aylardır, günün 
her saati güvenli bir bölge bulmak için durmadan oradan oraya sürükleniyor. 
Bu zorbalığın, katliamın son bulmasını isteyen, 
savunmasız sivil Filistin
halkı, aylardır süren bu ölüm kalım savaşından yorulduklarını, bu saldırıların son bulmasını
işkenceden kurtulmak istediklerini tüm dünyaya haykırıyorlar! Müslüman ülkelere acil yardım çağrıları yapıyor, sesleniyorlar!! 
Ayakta kalan hastanelerdeki doktorlar, defaatle acil yardım çağrısı yapıyor, elektriksiz hastanelerde telefon ışıklarıyla iş yapmaya çalışıyorlar. Elektriğin olmadığı şehirlerde  Jeneratörlerin 24 saat yetmediğini söylüyorlar.. Ameliyatların imkansızlıklar içinde yapıldığını, küvözdeki 
bebeklerin elektriksizlikten kalp krizi geçirdiklerini, yaşam mücadelesi verdiklerini ya da öldüklerini söylüyorlar. Aylardır dünyanın heryerinde İsrail'i protesto, Filistin'e destek mitingleri devam ediyor.. 
Son zamanlarda İsrail halkı, her cumartesi akşamı, katil Netanyahu'ya olan öfkelerini, göstermek, orantısız güç kullandığı savaş adı altında, savunmasız sivil halka yapılan saldırılara son verilmesi için mitinglerde buluşuyorlar. 
Pankartlar da;
'Katliama devam eden Başkan, savaşı durdur' yazıyor
'Rehinelerimizi senin yüzünden alamayacağız'
'Çözüm olmazsa hayatı kilitleriz' diyorlar.
Ancak aylardır süren bu katliama Uluslararası 
İnsan Hakları Kuruluşları  dahil, hiçbir ülke, hiçbir güç tarafından, insani hiçbir şekilde çözüm getirilemedi!! 
Hamas'ın rehin aldığı esirlere insanca davrandıkları ve teslim ettikleri görüldü..İsrai'lin hunharca sebepsiz yere tutukladığı esir aldığı Filistin'lilerin türlü insafsız  işkencelere maruz kaldığı, gıdasız bırakılmış, aklî melekelerini yitirmiş, ölme noktasına gelmiş halde oldukları görüldü!!
Siyonist İsrail'in yıllardan beri süregelen, zorbalıkla işgal ettiği Filistin topraklarında 7 Ekim 2023 tarihinden beri hiçbir şey adil değil!! Tonlarca bombalarla evlerinin yerlerinin, yurtlarının 
yakılıp yıkıldığı, Savunmasız insanların öldürüldüğü, sakat bırakıldığı, çoluk çocuk tüm insanların, her şekilde yoksun bırakıldığı Filistin'de çok çok büyük bir dram yaşanıyor!!

Nurcan Ercan Baki