DünyaHaber Girişi : 05 Nisan 2023 00:10

Financell’den yeşil enerjiye finansman desteği

Financell’den yeşil enerjiye finansman desteği

Hızlı ve kolay ödeme tahlilleri ile kullanıcılarına yeni kuşak finansman takviyesi sunan Financell, güneş gücü projelerine finansman dayanağı vererek Türkiye’nin sürdürülebilirlik amaçlarına yönelik tahliller sunmaya başladı. Yeşil güce dönüşümü hedefleyen şirketler, gerekli yatırım için Financell’de faiz avantajları ve esnek ödeme planları ile 60 aya varan ödeme seçeneklerinden yararlanabilecek.

‘Yüzde 100 yenilenebilir güç ülkemizin ve kümemizin önceliği’

Türkiye’nin birinci ISO 50001 sertifikalı operatörü olan Turkcell, güç tüketimini takip ediyor ve kapsamlı yenilenebilir güç yatırımları gerçekleştiriyor. Turkcell, yüzde 100 yenilenebilir güç tüketen ve yenilenebilir güç üreten bir şirket olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olma gayesi doğrultusunda çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürüyor.

Financell Genel Müdürü Z. Korhan Bilek, “Gezegenimizin ve toplumumuzun geleceği için yenilenebilir güç artık herkesin gündeminde. Kümemizin bu alanda kapsamlı bir yol haritası var. Financell olarak biz de yeşil finansmanı odağımıza aldık. Güneş gücü baştan bir yatırım gerektiren, heyetim sonrasında çok düşük maliyetlerle üretim sağlayan bir iş modeline sahip. Yatırımın dönüş mühleti 5 yılın altında ve sizi gelecekteki güç fiyatlarının dalgalanmasından da koruyor. Güneş gücü projelerine finansman tahlillerimiz ile Solarex Güç ve Teknoloji Fuarı’na katılıyoruz. Sağlayacağımız finansman takviyeleriyle, Turkcell’in teknolojisi ve gücü ile hem daha sürdürülebilir bir etraf sunmaya yardımcı olacak hem de GES projelerinin büyümesine katkı sağlayacağız” formunda konuştu.

Hibya Haber Ajansı