TeknolojiHaber Girişi : 16 Mart 2023 12:40

Fintech dünyasının küresel temsilcileri İstanbul’da buluşuyor

Fintech dünyasının küresel temsilcileri İstanbul’da buluşuyor

Türkiye finansal teknolojideki gücünü İstanbul Fintech Week ile dünya vitrinine çıkarıyor. Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) ana destekçisi olduğu İstanbul Fintech Week, 13 Nisan’da başlıyor. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye’nin birinci ve en büyük global finansal teknoloji aktifliği İstanbul Fintech Week, 2 gün boyunca 50’nin üzerinde oturuma konut sahipliği yapacak. İstanbul Fişekhane’de gerçekleşecek tepeye milletlerarası pek çok iştirakçinin yanı sıra Azerbaycan ve Romanya’dan da heyetler katılacak.�

“Fişekhane’de iki gün ve üç zirve bir arada”

Yuvarlak masa toplantıları, startuplar ve ülke sunumlarının yer alacağı aktiflikte, Blockchain Fest, Digital Finance Summit ve Women in Fintech Summit olmak üzere üç farklı tepe gerçekleşecek. 13 Nisan’da Blockchain Fest tepesinde merkeziyetsizlik kavramı, merkezi borsaların yapısal dönüşümü, Web 3’ün ve metaverse’ün ele alındığı konuşma ve paneller yer alacak. 14 Nisan’daki Digital Finance Summit’te ise uzman konuklar finansal eserlerin tüm hizmetlerin içinde sunulabilen eserlere dönüşümünü, ödemeler 2.0’ı, “sadece dijital” bankacılığı ve daha birçok mevzuyu masaya yatıracak. İkinci günde ayrıyeten SEDDK Lideri Mehmet Akif Eroğlu konuşmasının da yer alacağı, kesimin üst seviye yöneticilerinin katıldığı geniş spektrumlu oturumda Insurtech başlığı ele alınacak.

“Finansın kraliçeleri de sahnede olacak”





Zirveye katılan uzmanlar ortasında OKX Global Kamu İlgileri Yöneticisi Tim Byun, fintech bölümünün duayeni The Financer CEO’su Chris Skinner, JP Morgan Dijital Servisler Global Yöneticisi Pınar Emirdağ, Airtm Stratejiden Sorumlu Yöneticisi Lisa Nestor, Holochain Ticari Yöneticisi David Atkinson, SWIFT İnovasyon Önderi Nick Kerigan ve Crypto Hub kurucusu Nick Spanos üzere isimler yer alıyor. Etkinlikte ayrıyeten finans ekosistemine istikamet veren bayan teşebbüsçüler ve önderlerin muvaffakiyet kıssalarına de yer verilecek. Women in Fintech Summit başlığı altında gerçekleştirilecek oturumda, Unconventional Ventures Kurucusu Theodora Lau, Stratyfy COO’su Deniz Johnson ve Odgers Berndston Yönetici Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar üzere isimler yer alacak. Panelde bölümde bayan yönetici sayısını artırmaya yönelik atılması gereken adımlar ve bayan başkanların yaşadıkları tecrübeler de iştirakçilerle paylaşılacak.

“Startup’lar için de önemli fırsatlar sunacak”

Zirvenin iktisada olumlu katkı sağlama istikametinde kıymetli bir misyonu bulunduğunu belirten FINTR İdare Şurası Lideri ve KOOP Ventures Kurucu Ortağı Demet Zübeyiroğlu, “Etkinliğimiz sayesinde her yıl finans ekosisteminin önde gelen isimlerini bir ortaya getiriyoruz. Fintech sanayisinin Türkiye’deki güçlü bölümler ortasında yerini aldığını görüyoruz. Bu kapsamda; böylesi bir tertiple memleketler arası paydaşları İstanbul’da bir ortaya getirmenin, hem finans dünyasının gelişimi ve globalleşmesi hem de İstanbul’un fintech alanında bir çekim merkezi olabilmesi için hayli bedelli olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, aktifliğin Türk startup’ların global paydaşlarla buluşmaları ve yurtdışına açılmaları noktasında da kıymetli fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Uzmanların fintech ekosistemindeki değerli başlıklara değineceği tertip sayesinde tüm paydaşların yeni bakış açıları kazanacağına eminiz. Kalabalık bir iştirak beklediğimiz oturumların bu yıl da keyifli ve ufuk açıcı olmasını, yeni işbirliklerine yol açmasını diliyoruz” dedi.

Çok kıymetli sponsorların takviyesiyle gerçekleşiyor�

Finans dünyasını bir ortaya getirecek İstanbul Fintech Week’te isim sponsoru global kripto para borsası OKX olurken, Odeabank, Payfix, Türkiye İş Bankası, United Payment (Birleşik Ödeme) ve Yapı Kredi FFRWRD Premium Sponsor; Etkin Bank C-Suite Sponsor; Esri Türkiye, GarantiBBVA Ödeme Sistemleri, İninal, Innova, Insha Ventures, KPMG, Mastercard, Odgers Berndston ve Procenne ise Co-Sponsor olarak yer alacaklar. BloombergHT, Cointelegraph, Endless Fairs ve Metafluence da aktifliğin partnerleri ortasında.

“Dijital Finansın Öncüleri” Ödülleri

Öte yandan, KPMG ve FINTR iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Dijital Finansın Öncüleri” programının ödül merasimi de İstanbul Fintech Week’te yapılacak. Merasimde finans teknolojileri alanında yenilikçi projeler geliştiren bankalara ve globalleşmeye en açık fintech firmalarına 7 kategoride verilecek mükafatlar sahiplerini bulacak. Törenin açılış konuşması Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından gerçekleştirilecek.

Hibya Haber Ajansı