DünyaHaber Girişi : 12 Ağustos 2022 17:32

Fransa’daki Orman Yangınına Yüzlerce İtfaiyeciden Destek

Fransa’daki Orman Yangınına Yüzlerce İtfaiyeciden Destek

Fransa’daki orman yangını sonucunda her dakika 10 futbol sahası kül oluyor.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden yüzlerce itfaiyeci, orman yangınlarıyla mücadele eden Fransa‘ya yardıma geldi.

Fransa Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Fransa’nın birçok bölgede yangınla karşı karşıya olduğunu hatırlattı.

Boone, AB’nin dayanışma içerisinde olduğuna işaret ederek Avrupa dayanışma mekanizması sayesinde 400 personelin, 100 aracın ve 6 uçağın yangınlarla mücadeleye destek vermek için Fransa’ya geldiğini aktardı.

Fransa’daki Orman Yangını Hakkında Açıklama

Boone; “Almanya, Yunanistan, İtalya, Avusturya, Polonya, Romanya ve İsveç bize yardım etmek için seferber oldu. Fransa’nın bu zor koşullarda kendisine verilen desteğe minnettar olduğunu kaydetti.

Öte yandan, 361 Avrupalı itfaiyeci yola çıktı. Ülkenin güneyinde Gironde bölgesindeki yangınla mücadele etmek üzere yola çıktığı bilgisini paylaştı.

Fransa Gironde bölgesindeki yangında 7 bin 400 hektar alan zarar gördü

Gironde bölgesinde Landiras’ta temmuz ayında ilerlemesi durdu. Ancak söndürülemedi. Yangında bugüne kadar 7 bin 400 hektar yeşil alan yandı.

9 Ağustos’ta başlayan yangın nedeniyle bölgeden 10 bin kişi tahliye edilmişti.

Kaynak: AA

Detaylar…

Yerleşim yerlerine yaklaşan yangında evlerin hasar görme tehlikesi yüzünden 10 bin kişi tahliye edildi. Bölgede yaklaşan yangından kaçmak isteyenlerin evlerinin çatısına tırmandığı bilgisi verildi.

Gironde Belediyesi yaptığı uyarılarda bölge sakinlerinin “belgelerini, hayvanlarını ve yanlarına alabildikleri bazı eşyaları toplayın. Evlerinizi derhal terk edin.”

Hostens kasabası civarındaki çam ormanında çıkan yangın nedeniyle en az altı bin kişi tahliye edilirken, yangın söndürme uçaklarının yanı sıra 500 kadar itfaiyeci alevlerle mücadele ediyor.

Sivil güvenlik sözcüsü Alexandre Jouassard, alevlerin hızla ilerlediğini, yangın söndürme ekiplerinin karadan ve havadan alevlere müdahale ettiğini söyledi.