EkonomiHaber Girişi : 29 Mart 2023 11:04

Fx piyasalar

Fx piyasalar

USD/TRY: Dün, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nde, bazı mali yetkililerin zor durumdaki bankalarla ilgili açıklamaları takip edildi. Yetkililer, bankalarda yaşanan sorunlara ilişkin yapılan sunumlarda sektör kurallarında önemli revizyonlar yapılması gerektiğini vurguladılar. Açıklamaların etkisi ve yatırımcıların özellikle teknoloji hisselerinde satışa geçmeleri piyasalarda baskı oluşturdu. Bugüne bakıldığında ise vadeli piyasalar yükselişte. Veri gündemi de sakin. Yurt içinde ise BDDK 14:00’te bankacılık kesimi şubat ayı bilanço, karlılık, sermaye yeterliliği bilgilerini yayımlayacak. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise Dolar/TL 19,0 düzeyinin hafif üzerindeki hareketini sürdürüyor. Lakin, yükseliş eğilimi sonlu kalmaya devam ediyor. Kurda bu eğilimin sürebileceğini düşünüyoruz, 19,06 – 19,18 hareket alanı olarak takip edilebilir.

EUR/USD: Dün, Fed’in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Başkanı Martin Gruenberg ile ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nellie Liang, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ne sıkıntı durumdaki bankalara ait bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda kesim kurallarında kıymetli revizyonlar yapılması gerektiği vurgulandı. Açıklamaların tesiriyle piyasa iştirakçilerinin risk iştahında baskı oluştu. Dolar endeksi dün %0,4 artışla 102,4 düzeyinden günü tamamlamasının akabinde, bu sabah %0,2 artışla 102,6 düzeylerinde seyretmekte. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 4 baz puan yükselişle %3,57 düzeyinden günü tamamlamasının akabinde bu sabah %3,56 düzeylerinde. Üst seviye finans yetkilileri bugün de ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne hitap edecek. Bunun yanında, ECB üyelerinin konuşmaları, Banka’nın para siyasetine ait mümkün yeni sinyaller bakımından izlenecek. Paritede teknik düzeylere bakıldığında 1,09 direnç -1,0775 takviye düzeyleri olarak takip edilebilir.

XAU/USD: Dün 1.949 – 1.975 düzeyleri ortasında hareket eden Ons Altın günü %0,9 oranında yükselişle 1.974 düzeyinden tamamladı. Cuma günü %3,29’lara kadar düşüş kaydeden ABD 10 yıllıklarında ise bu sabah ise yeniden %3,58’lere gerçek yükseliş kaydedildi. Dolar endeksi de (DXY) şu ortalar 102,5’lerde. Teknik düzeylere bakıldığında ise 1.950 yakın dayanak olarak izlenebilir. Yükselişler halinde ise 1.978 düzeyinin üzerinde kalındığı takdirde 1.990 bölgesi gayede kalabilir.

Kaynak  Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı