EkonomiHaber Girişi : 11 Nisan 2023 11:20

Fx piyasalar

Fx piyasalar

USD/TRY: Cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin akabinde, 3 Mayıs'ta açıklanacak olan Fed'in faiz kararı toplantısında 25 baz puanlık artış beklentilere girmiş durumda. Tatil sonrası haftanın birinci süreç gününe gelen bilgiler ışığında baskı altında başlayan piyasalar ise günü müspet ve yatay bölgelerde kapatmayı başardı. Bu sabah da vadeli piyasalarda müspet risk algısı devam ediyor. Amerikan tahvilleri ise yükselişe devam etti. 2 yıllıklarda %4,0, 10 yıllıklarda %3,40'lar test edildi. Bugün data açısından sakin bir gün. Yurt içinde ise bu sabah sanayi üretim verisi takip edildi. Sanayi üretimi Şubat ayında yıllık %8,2 azaldı. Beklenti %1,5 artıştı. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise net bir değişiklik yok. Hudutlu yükseliş eğilimini sürdüren kurda, bu eğilim devam edebilir. Direnç 19,34 düzeyinde. Aşağıda ise 19,21 takviye pozisyonunda

EUR/USD: ABD'de cuma günü açıklanan makro bilgilerin akabinde, 3 Mayıs'ta gerçekleşecek Fed'in faiz kararı toplantısında 25 baz puanlık artış beklentisi %72 düzeyini gösteriyor. Fakat risk iştahında bir bozulma gözlenmiyor. Bu ortada da Amerikan tahvilleri yükselişe devam etti. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 3 baz puan yükselişle %3,42 düzeyinden günü tamamladı. Bu sabah ise dünkü kapanış düzeylerinde hareketler gözlenmekte. Bilgi tarafına bakıldığında, bugün Euro Bölgesi'nde şubat ayı perakende satışlar ve nisan ayına ait Sentix yatırımcı inancı bilgileri takip edilecek. Ayrıyeten bugün IMF tarafından Global Ekonomik Görünüm Raporu'nun yayımlanması bekleniyor. ABD tarafında ise TSİ 20.30'da Chicago Fed Lideri Goolsbee'nin konuşması bulunuyor. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, risk iştahındaki toparlanma isteğine bağlı olarak paritede hafif artıda. Şu evrede yarınki ABD enflasyonuna kadar paritede bant hareketi görülebilir. Teknik olarak üstte 1,0955 direnci, aşağıda ise 1,0820 dayanağı takip edilebilir.

XAU/USD:Haftaya zayıf bir manzarayla başlayan Ons Altın günü %0,8 oranında düşüşle 1.991,5 düzeyinden tamamladı. Bu sabah ise risk iştahındaki toparlanma ile Dolar'daki baskı bedelli madeni desteklerken, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verisi öncesinde Ons Altın'da 1.973 – 2.021 ortasında bant hareketi bekliyoruz. Bugün fiyatlamalar üzerinde net tesir edebilecek bir bilgi akışı bulunmazken, Chicago Fed Lideri Goolsbee'nin konuşmasının da hudutlu tesir yapmasını bekliyoruz.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı