EkonomiHaber Girişi : 18 Nisan 2023 11:04

Fx piyasalar

Fx piyasalar

USD/TRY: Fed yetkilileri enflasyonu gündemde tutarken, tahvil faizlerinde yükseliş, Dolar endeksindeki (DXY) de üst istikametli hareket dün de devam etti. DXY haftanın birinci süreç gününde %0,5 prim yaptı. Richmond FED Lideri Barkin yaptığı açıklamada, enflasyonun %2 amacına düştüğüne ait daha fazla ispat istediğini ve iktisadın %5 seviyesindeki faiz oranıyla çok âlâ çalıştığını söz etmişti. Bu ortada ABD'de imalat endüstrinin gidişatına ait sinyal veren New York Fed Empire State imalat sanayi endeksi nisan ayı verisi, -24,6 düzeyinden sürpriz bir biçimde 10,8 düzeyine yükselerek imalat endüstrinin daralma bölgesinden büyüme bölgesine geçtiğine işaret etti. Bugünkü ajandada ise TSİ 20'de Fed İdare Konseyi Üyesi Bowman'ın konuşması yer alırken, bilgi tarafında mart ayı inşaat müsaadeleri ve konut başlangıçları sayıları izlenecek. Öncesinde bu sabah Dolar'da kısmi kar realizasyonları gözlemliyoruz. Yurt içinde ise data gündemi sakin. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında da net bir değişiklik yok. Hudutlu yükseliş eğilimini sürdüren kurda, bu eğilim devam edebilir. Direnç 19,44 düzeyinde. Aşağıda ise 19,34 dayanak pozisyonunda.

EUR/USD: Dün ABD'de imalat endüstrinin gidişatına ait sinyal veren New York Fed Empire State imalat sanayi endeksi nisan ayı verisi, imalat endüstrinin daralma bölgesinden büyüme bölgesine geçtiğine işaret etti. Fed yetkilileri ise enflasyonu gündemde tutmaya devam ediyor. Bu ortamda Dolar taleple karşılaşırken, EURUSD paritesi %0,6 oranında düşerek 1,0926 düzeyinden günü tamamladı. Bugün de Fed yetkilisinin açıklamaları izlenmeye devam edilecekken, data tarafında konut başlangıçları ve inşaat müsaadeleri üzere ikincil değere sahip bilgiler takip edilecek. Almanya'da ise iktisadın seyrine ve gelecek periyoda ışık tutacak olan nisan ayı ZEW cari şartlar ve beklentiler endeksleri açıklanacak. Bunun yanında, global ticaretin görünümüne ait de sinyal verecek olan Euro Bölgesi şubat ayı dış ticaret dataları izlenecek. Son iki günlük düşüşün akabinde bu sabah reaksiyon arayışında olan EURUSD'de teknik düzeylere bakıldığında üstte 1,0985 direnç olarak izlenebilir. Bu düzey aşılmadıkça 1,0890 amaçta kalabilir. Ana takviye ise 1,0830 civarında. Öte yandan, 1,0985 düzeyinin üzerindeki bir kalıcılıkta 1,1040 gündeme gelebilir.

XAU/USD: Fed yetkililerinin enflasyondaki yapışkanlığa işaret eden açıklamaları öne çıkarken, bir müddettir düşüş eğilimi gösteren Dolar dün de paha kazandı. Ons Altın ise baskı altında kaldı. Kıymetli maden dün %0,5 düşerek 1.995 düzeyinden günü tamamladı. Bu sabah ise hafif reaksiyon gözlense de kısa vadeli momentum kaybı var. Bu kapsamda, kıymetli madenin 2.015 düzeyinin altında kalarak aylık ortalamanın bulunduğu 1.990 takviyesini kırmaya çalışabileceğini düşünüyoruz. Muhtemel satışlarda kelam konusu takviyenin kırılması durumunda 1.970 maksada girebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı