EkonomiHaber Girişi : 20 Nisan 2023 11:34

Fx piyasalar

Fx piyasalar

USD/TRY: Dün ABD'de Fed tarafından yayınlanan Bej Kitap'ta ekonomik aktivitenin yavaşlama sinyalleri, istihdamın ve enflasyonun sürat kaybettiği, krediye erişimin de zorlaştığı vurgulandı. Buna karşın faiz artırım beklentilerinin önüne geçilemedi ve açıklanan bilançolarla birlikte piyasalar tekrar istikamet bulmakta zorlandı. Bu sabaha bakıldığında da risk iştahı nötr seyretmeye devam ediyor. Dolar endeksi (DXY) ise halihazırda 102 düzeyinden geçen aylık ortalamasının çabucak altında yatay bir manzara sergiliyor. Bilgi takviminde bugün ABD'de ikinci el konut satışları, haftalık işsizlik maaşı müracaatları ve Fed üyelerinin konuşmaları takip edilecek. Yurt içinde ise bilgi gündemi sakin. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında da net bir değişiklik yok. Hudutlu yükseliş eğilimini sürdüren kurda, bu eğilim devam edebilir. Direnç 19,47 düzeyinde. Aşağıda ise 19,34 dayanak pozisyonunda.

EUR/USD: Dün ABD'de Fed tarafından yayınlanan Bej Kitap'ta, son haftalarda ABD iktisadının yavaşladığı belirtilirken istihdamın ve enflasyonun sürat kaybettiği ve krediye erişimin ise zorlaştığı vurgulandı. Yavaşlama sinyallerine yer verilmesiyle Fed'in faiz artışlarına devam edeceğine yönelik beklentiler arttı. Bu ortada açıklanan şirket bilançolarıyla piyasalar yeniden taraf bulmakta zorlandı. Genel olarak karışık gelen finansallarla birlikte risk iştahı bu sabah da nötr seyretmeye devam ediyor. Başka taraftan dün ECB üyesi Schnabel, artan belirsizliğin sonraki faiz adımlarını kestirim etmeyi zorlaştırdığını belirterek bankacılık dalındaki ıstıraplarla durumun daha karmaşık bir hal aldığını, toplantı öncesi gelecek dataları incelemenin ve belirsizliğin bankacılık kesimi kredilerine tesirinin olup olmayacağını görmenin daha da kıymetli hale geldiğini söyledi. Bugün Avrupa tarafında, piyasaların odak noktasında ECB'nin 15 – 16 Mart tarihli toplantısına ait tutanakların yayımlanması olacak. Banka'nın bugün yayınlanacak son toplantı tutanaklarında, ECB'nin gelecek devirde izleyeceği para siyasetine yönelik mümkün yeni sinyaller yakından izlenecek. Bunun yanında, Fed ve ECB yetkililerinin konuşmaları da takip edilecek. Hafta boyunca yatay seyreden ve bu sabah da sakin bir tablo çizen paritede ise aşağıda 1,09, üstte da 1,1030 sıralı ana takviye ve direnç olarak izlenebilir.

XAU/USD:Küresel piyasalarda nötr risk iştahı devam ederken, Ons Altın da halihazırda 1.994 civarından geçen aylık ortalaması etrafında dalgalanıyor. Dün bir orta 1.969 düzeyine kadar düşüş gözlense de buradan süratli bir biçimde toparlanma gözlendi ve kapanış da aylık ortalamaya yakın gerçekleşti. Bu sabah da kelam konusu ortalama etrafında hareketler sürüyor. Şu evrede üstte 2.015, aşağıda ise 1.980 civarı sıralı direnç ve takviye olarak izlenebilir. Kelam konusu düzeylerin dışında kısa vadeli taraf netleşebilir. Mümkün yükselişlerde 2.015 direncinin kırılması durumunda 2.050 gündeme gelebilir. Başka yandan, 1.980 dayanağının altındaki bir kalıcılıkta ise 1.950 maksada girebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı