SporHaber Girişi : 28 Aralık 2022 12:00

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz yükselen performansıyla dikkat çekti

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz yükselen performansıyla dikkat çekti

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz Antalya kampının yıldızı oldu

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig‘e verilen arada Galatasaray’ın Antalya‘da yaptığı kamp çalışmalarında genç futbolcu Barış Alper Yılmaz’ın performansı dikkat çekti.

Milliyet’in haberine göre, teknik direktör Okan Buruk’un kanat dışında merkezde de denediği ve özellikle Lazio ile Toulouse maçlarında oyunu ile dikkati çeken genç oyuncunun fiziksel olarak diri gözükmesi yüzleri güldürdü.

Buruk’un, 22 yaşındaki Barış’ın bu formundan çok umutlu olduğu ve ilerleyen dönemde fazlasıyla şans vereceği bildirildi.

YUSUF VE BARIŞ ÖNE ÇIKTI

Diğer taraftan 19 yaşındaki Yusuf Demir de kampın dikkat çekici performanslarından birine imza attı.

Barış ile Yusuf’un iyi gözükmesi özellikle ön tarafta kanat rotasyonunda Okan Buruk’un elini güçlendireceği tahmin ediliyor.

SARRI BARIŞ’I BEĞENDİ

Öte yandan Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Galatasaray’a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalar yapmıştı.

Sarri, “Türk oyunculardan hangisini Lazio’da görmek isterdiniz?” sorusuna “Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz’ı çok beğendim” yanıtını vermişti.

Barış Alper Yılmaz Kimdir?

2000 yılında Rize’de dünyaya gelen Barış Alper Yılmaz, futbola 2011 yılında doğduğu şehrin takımlarından Rize Özel İdare Spor’da başladı. 2017 yılına kadar burada forma giyen Yılmaz, 2017-2018 sezonunda Ankara Demirspor transfer olarak profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

2000 yılında Rize'de dünyaya gelen Barış Alper Yılmaz, futbola 2011 yılında doğduğu şehrin takımlarından Rize Özel İdare Spor'da başladı. 2017 yılına kadar burada forma giyen Yılmaz, 2017-2018 sezonunda Ankara Demirspor transfer olarak profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

Ankara Demirspor’da geçirdiği 3 sezonda 43 resmi maça çıkan genç oyuncu, 2020/2021 sezonunun başında ise Ankara Keçiörengücü’ne transfer oldu. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de 34 maça çıkan Yılmaz, 8 gol atıp 5 de asist yaptı.

Profesyonel kulüp kariyerinde çıktığı 79 maçta 9 gol ve 5 asistle skora katkı sağlayan 21 yaşındaki kanat oyuncusu, Türkiye U21 formasını ise 3 kez giydi. Yılmaz, Hırvatistan ile oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlı formayla ilk golünü kaydetti.

Barış Alper Yılmaz, 2021-2022 sezonundan bu yana Galatasaray forması giymektedir.