TeknolojiHaber Girişi : 16 Aralık 2022 16:39

Galaxy S23 serisi, özel bir soğutma sistemine sahip olmayacak

Galaxy S23 serisi, özel bir soğutma sistemine sahip olmayacak

Akıllı telefon dünyasının önemli isimlerinden Samsung, merakla beklenen amiral gemisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Seri ile ilgili sızıntı bilgiler gelmeye başladı.

Dünya üzerinde birçok kullanıcı, Samsung’un önümüzdeki yılın başlarında piyasaya süreceği Galaxy S23 serisini ilgi ile bekliyor. Ice Universe tarafından paylaşılan bilgilere göre seri, özel bir soğutma sistemine sahip olmayacak. Bu da oyun severleri hüsrana uğratabilir.

Galaxy S23 Serisi

Samsung serisinin oyun oynarken aşırı ısınmalara maruz kalabileceği belirtiliyor. Ancak bu durum serinin en iyi oyuncusu olacak Galaxy S23 Ultra için geçerli olmayacak. Serinin Qualcomm’un en güçlü işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2 ile geleceği biliniyor. Öyle ki işlemci, özellikle oyunlarda yüksek performans vadediyor. Hatta, bazı iddialara göre bu işlemci, seriye özel yeniden şekillenecek.

Galaxy S23 Serisi Hakkında

Snapdragon 8 Gen 2’nin tipik olarak 3,2 GHz’lik bir hız sunuyor. İşlemci, Galaxy S23 serisi ile birlikte yükselme alarak 3,36 GHz’e çıkacak. Öyle ki içeriden birçok önemli kaynak Snapdragon 8 Gen 2’nin Samsung için özel yüksek frekanslı bir sürümünü kullanacağını onaylıyor. Bu durum, serinin 2023’ün en iyi işlemcisine sahip akıllı telefon ailesi olmasını sağlayabilir.

Önemli bir kaynaktan elde edilen bilgiye göre Galaxy S23, uygun fiyatlı olmak için bazı özelliklerinde indirgeme yoluna gidecek. Kaynağa göre Samsung, standart modelde bazı özelliklerini ortadan kaldıracak veya bazı bileşenlerini düşürecek. Görünen o ki kısıtlamalar sadece soğutma sistemiyle kalmıyor. Bilgiye göre düşüş görmesi muhtemel olan bir bileşenlerin başında titreşim motoru geliyor.

Sıvı soğutma nedir?

Akıllı telefonlarda sıvı soğutmanın arkasındaki temel prensip, ısı yayılımı üzerinde çalışır. Soğutma sistemi içinde sıvı olan bir ısı borusundan oluşur. Bu sıvı yonga setinden ısıyı emerek buharlaşır. Isı daha da dağıtılır ve ortam sıcaklığı korunur.

Hangi Sıvılar Kullanılır?

Su, deiyonize su, glikol / su çözeltileri ve florokarbonlar ve PAO gibi dielektrik sıvılar en yaygın olarak kullanılan ısı transfer sıvılarıdır. Çoğu telefon su kullanır. Kullanılan su miktarı çok daha azdır, esasen her zaman buhar formundadır, bu nedenle bu sistemlere buhar soğutmalı sistemler de denir .

Nasıl çalışır ?

Telefonlar ısıyı dağıtmak ve CPU’dan uzaklaştırmak için bir bakır termal ısı borusu kullanır. Bu, telefon yüksek yoğunluklu görevler yaparken devreye girer. Bunlar, oyun oynama ve hatta medya oynatma gibi görevleri içerebilir. Bakır boru çok küçük miktarda sıvıya sahiptir.Soğutma, yoğuşma yoluyla gerçekleşir. Yoğuşma, soğutulduğunda buharın sıvıya dönüşmesidir.