DünyaHaber Girişi : 10 Nisan 2023 10:50

Gate.io’dan Sinemasal Akademi’ye afet bölgesi için 1 milyon TL destek

Gate.io’dan Sinemasal Akademi’ye afet bölgesi için 1 milyon TL destek

6 Şubat’ta meydana gelen sarsıntıların üzerinden 2 aydan fazla vakit geçse de bölgedeki yaraları sarmaya yönelik faaliyetler kesilmedi. Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı kesimlerden işletmelerin de seferber olduğu tekrar inşa sürecinde bir haber de global kripto para borsası Gate.io’dan geldi. Gate Group bünyesinde faaliyet gösteren kar gayesi gütmeyen global kuruluş Gate Charity, Gate.io Türkiye aracılığıyla deprem bölgesindeki çocukların hayatını eğitim ve ruhsal dayanak yoluyla güzelleştirmeyi amaçlayan Sinemasal Akademi’ye 1 milyon TL bağışladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate Group Genel Müdür Yardımcısı Rae Pui, “Gate Charity, blokzinciri teknolojisini ve dijital varlıkları kullanarak dünya çapındaki acil toplumsal problemlere kalıcı tahliller üretmeye odaklanıyor. Türkiye’ye gerçekleştirdiğimiz ziyaret sonrasında, afet bölgesindeki çocukların güzelleşmesi için çalışan Sinemasal Akademi’ye dayanak olmaya karar verdik” dedi.

5-17 yaş kümesindeki çocuklar için eğitim ve etkinlikler düzenliyor

1999 Düzce sarsıntısını çocukken yaşayan, sinemayla tanışmasını bir dönüm noktası olarak tanımlayan Enes Kaya tarafından 2012'de kurulan toplumsal teşebbüs Sinemasal, 11 yıllık saha tecrübesiyle Türkiye, Peru, Güney Afrika ve Filipinler’de çocukları sinemayla tanıştıran faaliyetler yürütüyor. Bugüne dek 4 milyonu aşkın çocuğu sinemayla tanıştıran, 9 bini aşkın atölyeye imza atan ve 1.145’ten fazla köye ulaşan Sinemasal, sarsıntılardan birkaç gün sonra 2023 boyunca deprem bölgesinde olacaklarını duyurmuştu. Toplumsal teşebbüs, afet bölgesinde, konteyner kentlerde yaşayan 5-17 yaş ortasındaki çocuklar için okul sonrası eğitimler ve açık hava aktiflikleri düzenliyor. 28 haftalık program, açık hava sinema gösterimlerini, çocuklara yönelik tiyatro ve konserleri, matematik, fen, görsel sanatlar ve spor etkinliklerini kapsıyor.

“Çocukların tekrar hayal kurabilmesini sağlamak için çalışıyoruz”

Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da, 12 farklı ilçe için projeler tasarladıklarını lisana getiren Sinemasal Kurucusu Enes Kaya ise “Sinema tam da bugün güzelleşmeye muhtaçlık duyan çocukların hayatına zenginlik, farklı bakış açıları ve yeni ufuklar katıyor. Ağır bir travma yaşayan çocukların tekrar hayal kurabilmesini sağlamak için yıl boyunca bölgede olacağız. Gate Charity’nin takviyesi, bu gayretimize kâfi kaynağı sağlamak, hakikaten kalıcı tesirleri olan ve çocukların yine hayaller kurabilmesine yardımcı olan çıktıları elde edebilmek açısından hayli önemli” sözlerini kullandı.

“Birlik yoluyla daha düzgün bir dünya yaratabiliriz”

Gate Charity’nin yükselen blokzinciri teknolojilerini ve kripto varlıkları global sorunlara tahlil bulmak için kullanmayı maksat edindiğini vurgulayan Rae Pui, değerlendirmelerini şu sözlerle sonlandırdı:

“Depremin akabinde Gate.io Türkiye olarak yaptığımız birebir ve nakdi yardımlar, Gate Charity’nin bu dayanağıyla devam ediyor. Daha fazla beşere yarar sağlamak, dayanışmaya muhtaçlık duyulan bölgelere daha fazla katkıyı teşvik etmek için Gate Charity üzerinde bir bağış kanalı da açtık. Ayrıyeten Gate NFT pazaryerinde satışa çıkardığımız NFT koleksiyonuyla dayanakları daima kılmayı amaçladık. Lakin birlik yoluyla daha düzgün bir dünya yaratabileceğimize inanıyoruz. Gate Charity’nin global toplumsal problemleri ele alma taahhüdünü de vurgulayan bu bağışı, Sinemasal’ın eğitim ve ruhsal takviye programlarını destekleyerek daha çok çocuğa ulaşmasını mümkün kılacak.”

Hibya Haber Ajansı