GündemHaber Girişi : 05 Mayıs 2023 15:08

Gazeteci Muhammed Ruzubay ile Aziz Sancar’a ‘Turizm Fedaisi’ ve ‘Samdu Madalyası’ Ödülü

Gazeteci Muhammed Ruzubay ile Aziz Sancar’a ‘Turizm Fedaisi’ ve ‘Samdu Madalyası’ Ödülü

Pendik Gazetesi Eski Haber Müdürü, Gazeteci, Araştırmacı Yazar Muhammed Ruzubay, Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar ile birlikte, Özbekistan’da “Turizm Fedaisi” madalyası ile ödüllendirildi.

Madalya, Özbekistan Cumhurbaşkanının tensipleri ve Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanlığının özel kararnamesi ile veriliyor.

Muhammed Ruzubay, ödülle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Semerkant Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Aziz Sancar Bursu açılışı, konferans ve madalya tevcih töreni’nde, Aziz Sancar ile birlikte, ‘Özbekistanı tanıtan değerli isimler’ sıfatıyla, Özbekistan Kültür Ve Turizm Bakanlığınin özel kararnâmesi ile, ‘Turizm Fedaisi’ Madalyası ödülüne layık görüldüm. Ayrıca, Aziz Sancar’ın Özbekistan seyahatinin “Fikir babası” olmam ve büyük çaba sarf etmem dolayısıyla da “Semerkand Devlet Üniversitesi 1420.Yıl Özel Madalyası” ile taltif edildim. Atayurt Özbekistan’dan, benim için manevi anlamı ve simgesel değeri çok büyük “Çifte madalya” ile takdir ve taltif edilmekten, Aziz Sancar üstadımız ile aynı salonda ve aynı anda, aynı duygularla bu madalyayı göğsüme takmaktan tarif edilmez büyüklükte onur duydum.”