PendikHaber Girişi : 20 Eylül 2021 13:01

Gazeteci – Yazar: Metin Yazıcı

Gazeteci – Yazar: Metin Yazıcı

1960 Trabzon doğumlu olan Metin Yazıcı, evli ve bir çocuk babasıdır. Pendik gazetesinde yazı işleri müdürü ve köşe yazarı olarak görev yapmaktadır. Mesleki alanda bir çok ödül alarak onore edilen Yazıcı, renkli kişiliği ve şiire olan ilgisi ile de bilinir.

Daha çok Gazeteci kimliği ile ön plana çıkmış olsa da aslında; ‘tanınmayan şairlerimizden biridir’ Kendisi ile ilgili olarak ‘Türkiye’nin en ünsüz şairi benim’ şeklinde mizahi bir yaklaşımı da vardır.

Birçok şiir yarışmasına katılmış ve ödüller almıştır. Neyzen Tevfik Anısına 2. Geleneksel Şiir Yarışması ve Serbest Şiir Yarışması’nda Birincilik ödülleri mevcuttur.

Pendik ilçesindeki kültür etkinliklerine de katkı sağlayarak; belirli aralıklarla şiir dinletileri, söyleşileri gerçekleştirmektedir.

‘Eğitimci’ vasfı ile de bilgisini paylaşmaktan keyif alır. Tecrübelerini genç kuşaklara aktarır. Yetiştirmiş olduğu birçok gazeteci de bulunmaktadır.

Tam bir kitap kurdudur. Pendik Okuma Grubu kurucularındandır. Pendik Kitap Kokusu Okuma Grubu’nda da rehberlik yapmaktadır.

‘Sınırların kalkması, tüm orduların lağv edilmesi, insanların konuşmaya başladıklarından itibaren kullanabilecekleri ortak bir dilin üretilmesi, insanca yaşam standardının güvence altına alınması’ gibi ütopik(!) söylemleri vardır.

Yaklaştıkça, birçok farklı özelliğini keşfedebileceğiniz, nev-i şahsına münhasır ilçemizin sıra dışı insanlarından biridir.

Hazırlayan: Elif Kırnak