AYGAD, Gastronomi Kenti Gaziantep’te
‘Gastronominin Kenti’ olarak nitelendirilen Gaziantep’in mutfağı bu unvana yakışır bir zenginliğe sahip.
Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin programı ile basın mensupları kültür ve gastronomi turizminin önemli merkezi olan Gaziantep’i gezdi.�Gaziantep’te kültür yolculuğuna çıkan gazetecilere büyükşehir belediyesinden yetkililer eşlik etti.�Yetkililer Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yoğun programından ötürü gazetecilere eşlik edemediğini hatırlatarak Başkan Şahin’in selamlarını iletti.
Türkiye’nin En Büyük Hayvanat Bahçesi
Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci dünyanın ise ilk dört hayvanat bahçesinden birisi.�Gazeteciler, atlardan bizonlara, geyiklerden lamalara kadar onlarca farklı türden yüzlerce hayvanı yakından görmenin heyecanını yaşadı.
Zeugma Mozaik Müzesi
Gazeteciler, Zeugma Mozaik Müzesi’nde “Çingene kızı” mozaiği, “Mars heykeli”, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler gibi yüzlerce eseri inceledi.
Zeugma, gerek bina büyüklüğü gerekse sergilenen mozaiklerin kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak biliniyor.
Otantik bakır çarşısında alışveriş yapan gazeteciler, Gaziantep Kalesi’ni ve Hamam Müzesi’ni de ziyaret etti.
Geleneksel Gaziantep Yemeklerini Tattılar
Gazeteciler, yöresel Gaziantep yemeklerini tatma fırsatı buldu.Beyran, kebap çeşitleri ve baklava kentin ön plana çıkan lezzetleri arasında yer alıyor.
İlk olarak 2015’te Gaziantep UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edildi.
AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ konuşmasında, misafirperverlikleri için Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti. Gaziantep’in tarih ve kültürel alandaki öneminin yanı sıra gastronomi ve sanayi kenti olma özelliklerine de dikkat çeken Işıkdağ, Gaziantep’in bölgenin cazibe merkezi olduğunu ve çevre ülkelerden de turist çektiğini ifade etti.