GündemHaber Girişi : 12 Mart 2023 10:24

Gaziantep Büyükşehir, depremzede öğrencilere maddi destek sağlayacak

Gaziantep Büyükşehir, depremzede öğrencilere maddi destek sağlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, Nurdağı ve İslahiye’de ikamet eden depremzede lise ve üniversite öğrencilerine maddi takviye sağlayacaklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin yaptığı açıklamada, Gaziantep’te sarsıntıdan en çok etkilenen ilçeler Nurdağı ve İslahiye’de ikametgahı bulunan tüm lise öğrencilerine 600 lira, üniversite öğrencilerine ise bin lira nakdi dayanak vereceklerini söyledi.

Öğrencilere verilecek burs dayanağı için müracaat ayrıntılarından da bahseden Lider Şahin, öğrencilerin ALO 153 davet çizgisinden ya da Gaziantep Büyükşehir’in Bayan Dostu Kent uygulamasından müracaatlarını gerçekleştirebileceklerini belirtti.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için daha evvel Gaziantep Valiliği ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 11’inci ve 12’nci sınıfta örgün eğitim gören çocuklara, toplamda bin 200 TL nakdi takviyenin hali hazırda devam ettiğini anımsatan Şahin, “Geçtiğimiz yıl, başlattığımız bu yardım kapsamında bu hafta ikinci eğitim desteğimize başlayacaktık. Burada bir karar aldık.  Bu karar ile 9’uncu, 10’uncu, 11’inci, 12’nci sınıftaki Nurdağı ve İslahiye’de ikamet eden çocuklarımıza 600 lira, üniversiteye giden çocuklarımıza da bin lira eğitim desteği vereceğiz” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı