GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 12:50

Gaziantep Büyükşehir tarafından engelli depremzedelere medikal malzeme dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir tarafından engelli depremzedelere medikal malzeme dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından engelli depremzedelere 500’ü aşkın medikal gereç dağıtıldı.

GBB Sıhhat ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı, kent geneli başta olmak üzere etraf vilayetlerde yaşayan engelli bireylerin medikal gereç muhtaçlığını karşılıyor. 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ta yaşanan zelzeleler sonrasında çeşitli nedenlerle medikal materyal muhtaçlığı doğan engelli bireylere içerisinde tekerlekli sandalye, baston ve yürüteç üzere medikal eserlerin bulunduğu toplamda 520 adet gereç dağıtıldı.

GBB Sıhhat ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Lideri Dr. Serdar Tolay, yaşanan büyük felaket sonrasında birçok engelli bireyin çeşitli nedenlerden ötürü medikal gereç eksikliği yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

“6 Şubat tarihi ile birlikte ömür kurallarımız bir anda değişti. Birçok depremzedenin kahırlarının süratlice tahlile kavuşturulması için Gaziantep Büyükşehir, dört koldan gruplarıyla çalıştı, çalışmayı da sürdürüyor. Bununla birlikte bu süreçte kimi engelli depremzede bireylerimizin medikal materyal gereksinimi da doğdu. Bu doğrultuda biz de engelli bireylerimizi günlük hayatındaki fizikî zahmetlerin önüne geçmek ismine medikal materyal dağıtıyoruz, dağıttığımız gereç sayısı şu anda 520, tabi bu sayı gün geçtikçe artıyor.”





Hibya Haber Ajansı