GündemHaber Girişi : 14 Mart 2023 14:50

Gaziantep Büyükşehir’in 2 bin tonluk yem desteği depremzede besicilere ulaştı

Gaziantep Büyükşehir’in 2 bin tonluk yem desteği depremzede besicilere ulaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere merkez ilçelerdeki depremzede besicilere 2 bin tonluk yem dayanağı verdi. Üreticiler, afet sonrası yemlerinin kısa müddette hayvanlarına ulaştırıldığını söyledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş sarsıntıları sonrası hayvan üreticilerinin yaşadığı kayıp ve ziyanı en aza indirmek için Gaziantep Büyükşehir, besicilerin gereksinimine süratlice karşılık verdi. Bu kapsamda Nurdağı ve İslahiye ile merkez ilçelerin batı kısmında ağıl ve ahırları ziyan gören hayvan üreticilerine bin 500 ton büyükbaş, 500 ton küçükbaş hayvan yemi olmak üzere toplamda 2 bin ton yem dayanağı sağlandı.

Hamidiye köyü sakinlerinden Musa Özdemir, afet sonrası verilen takviyelerden ötürü emeği geçen herkese teşekkürlerini lisana getirerek, “Köy genelinde yaklaşık 250 küçükbaş ve büyük baş besliyoruz. Yem desteğimiz bütün hayvanlarımıza uygun şekilde yapıldı. Destekle birlikte hayvanlarımız da aç kalmaktan kurtulmuş oldu” dedi.





Ali Parsak ise 2000’lerde hayvancılık işine girdiğini anlatarak, “55 küçükbaş, 75 de büyükbaş hayvanım var. Ahırımız çöktü deprem sırasında. Ne ihtiyacımız varsa bu süreçte bizlere ulaştırıldı. Yem desteği de bunlardan bir tanesi. Devlet büyüklerimiz sık sık yanımıza gelip acımızı paylaştı, Allah her birinden razı olsun” tabirlerini kullandı.

Tarımsal Hizmetler ve Besin Daire Lideri Kenan Seçkin, Gaziantep’teki afet sonrası geçimini hayvancılıkla sağlayan bölgelerin en çok ziyanı gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Besicilerimizin, acil gereksinimi olan 2 bin ton yem takviyesi vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Su derdi yaşanıyordu deprem sonrası bunun üzerine 30 tonluk su dayanağımız oldu. Çiftçilere ve hayvan üreticilerine olan takviyelerimiz planlandı. Kanatlı hayvan dağıtımımız olacak. Bugün itibariyle 3 bin ton acil gübreye muhtaçlık var. Bilhassa hububat alanlarında. Gübrelerin dağıtımına başlıyoruz. Ardından traktör alet, edevatları var. Bunların değerli bir kısmı enkazda kaldı. Bunun için alet ve ekipman parkları kuracağız. Basınçlı sulama sistemi dağıtımı olacak. Zira bu bölgenin sulama kültürü bunu gerektiriyor. Biber fidesi dağıtmayı da planlıyoruz. Yeniden ahır ve ağıllarda barınan hayvanların rahat edebilmesi için çadırların öncelikli olarak dağıtımını yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı