GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 15:04

Gaziantep’te turizmin iyileşmesi için yol haritası belirlendi

Gaziantep’te turizmin iyileşmesi için yol haritası belirlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından yaşanan deprem felaketi sonrası Türkiye Seyahat Acenteları Birliği’nin (TÜRSAB) iştirakiyle turizm kıymetlendirme toplantısı yapıldı.

Asrın felaketi olarak isimlendirilen Türkiye’nin güneydoğusunda vurucu tesir yaşatan sarsıntının akabinde turizmi tekrar ayağa kaldırmak için yol haritası belirlendi.

Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Sezer Cihan,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Fazilet Güzelbey, Kültür ve Turizm Daire Lideri Oya Alpay, Kent Kurulu Lideri Samet Bayrak katıldı.

Ayşe Ertürk yaptığı sunumda deprem sonrası başka ülkelerde turizmde neler yapılıyor, turizmde kriz ve afet idaresi planları, deprem sonrası turizm gereksinimleri tahlili, dünyada deprem sonrası turizmde toparlama ve kent örnekleri bahisli başlıklarda açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’te deprem afeti sonrası turizm uygunlaştırma adım tekliflerinde ise; kentin altyapısı, akıllı kentler, dirençli kentler üzere kente gelecek turistlerin konaklama güvenirliği için ‘safe hotel’ kavramları görüşüldü. Toplantıda ayrıyeten seyahat acenteleri ile bağlantı kurarak, turizmde inançlı konaklama düzenlemelerinin yapılması gerektiği konuşuldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Sezer Cihan katıldığı toplantıda Gaziantep’in deprem sonrası süratli bir biçimde toparlanma sürecine girdiğini belirterek şunları söyledi:

“Kültür ve turizm manasında o eski ve cazibeli günlerine, gastronomiyle de ismini birleştirdiğimizde süratli bir formda olağana dönmemiz gerekiyor, zira hayat devam ediyor. Bizim Gaziantep ölçeğinde toparlanmamız gerekiyor. Konaklama tesislerinin turizmle alakalı bütün yapı ve tesislerinin bizim ilgili mühendislik alanındaki hocalarımızla belediyemiz ve bakanlığın takviyeleriyle takım oluşturup ayrıyeten bu yapıların güvenilirliği konusunda çalışma başlatmamız çok yararlı olur. Bunun turizm açısından somut olarak katkısı olur diye düşünüyorum. Baktığımız vakit bölgesel olarak çok etkilendik. Bir an evvel yapılarda bulunan hasarları tespit ettik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşenlerle alakalı süratli bir halde onarımla ilgili çalışmaları başlattık. Zelzelenin vermiş olduğu hasarı ortadan kaldırmamız lazım. Kentin inançlı kent olması manasında deprem riski oluşan binalarda da ekstra inceleme yapacağız”

Hibya Haber Ajansı