Geçim Derdi Var!

Gazetemizin Stajyer Muhabiri İpek Çınar, vatandaşlarımızın ekonomi konusundaki düşüncelerini almak üzere yine bir sokak röportajı gerçekleştirdi.

Çınar, konu ile ilgili olarak söyleşiye katılanlara: Geçim derdi diye bir derdiniz var mı, geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz - ailede kaç kişi çalışıyor, sizce ekonomi yakın zamanda düzeltilebilir mi, sizi en çok zorlayan şey ne, hükümetten bir şey yapmasını isteseydiniz ne isterdiniz? şeklinde sorular yöneltti.




Cumali Tiyekli (21)
Abimle beraber yaşıyoruz. İki kişi çalıştığımız için çok fazla geçim derdimiz yok. Abim tek başına çalışsaydı zorlanırdık. Ekonominin düzelmesi artık imkânsız gibi. Hayat pahalılığı bizi çok olumsuz etkiliyor. En kısa sürede çözüm bulunmalı. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Ve ekonomi yüzünden ülkemden ayrılmayı düşünüyorum.


Ekin Çakmak (18) 
Evet geçim derdi maalesef çözülemeyen bir dert. Ben öğrenciyim geçimimi ailemin yardımıyla sağlıyorum. Ailemde iki kişi okuyor. İki kişi çalışıyor. Bu şartlarda ekonominin yakın zamanda düzeleceğini sanmıyorum. Ekonomik politikalarda birçok yanlış var. Geçim sıkıntısı öncelikle öğrenciler için, okuyan çocuğu olan ebeveynler için var. Kazançların insan gibi yaşamaya yetmemesi herkesi en çok zorlayan şey. Hükümetten ülke genelinde vergileri makul seviyeye indirmesini beklerdim. 


Baki Yerlikaya (61)
Hemen hemen herkesin geçim derdi vardır. Ben emekliyim. Ailemde 3 kişi çalışıyor. Açık konuşmak gerekirse ekonominin düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Ama inşallah düzelir. Fiyatlar bizi çok zorluyor. Hükümetten tabiî ki fiyatları dengelemesini isterdim.

Hamiyet Bölükbaş (39)
Evet, geçim sorunum var. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ekonomi bence yakın zamanda düzeltilemez. Bizi en çok kiralar, enflasyon zorluyor. Kiralara düzen getirilmesini ve ekonomik açıdan rahatlamamızı isterdim.


Esra Geylani (32) 
Tabii ki geçim derdimiz var. Geçimimi gece gündüz çalışarak sağlıyorum. Ailede 2 kişi çalışıyor. Bence bu gidişle hiçbir şey düzelmez. Beni en çok kiralar zorluyor. Bence en basitinden hükümet ev sahiplerinin kafasına göre zam yapmasına izin vermemeli.


Ayşe Uysal (48) 
Geçim derdi şükredersek yok ama tabii eksiklerimiz var. İki çocuk okutuyoruz bu bizi zorluyor. Eşim esnaf. Ailede bir kişi çalışıyor. Bence ekonomi düzeltilemez gibi. Çocukları okutmak zorluyor. Muhafazakâr bir hükümet olduğu için şanslıyız. Geçmiş seneleri düşününce en azından hür irademizle gezebiliyoruz. Ekonomik açıdan sıkıntılı bir durum var ama sıkıntıda olan sadece Türkiye değil ki. Kriz tüm dünyada var. 


Deniz Bişgin (22)
Geçim derdim var. Asgari ücretle çalışıyorum. Annem ve ben çalışıyoruz. Ekonominin düzeleceğini sanmıyorum. Alım gücünün düşmüş olması, Türk Lirasının değerinin düşmesi herkesi zorluyor. Hükümetten fiyatları düşürmelerini isterdim.


Suat Sönmez (30) 
Geçim derdim var. Ek işler yaparak geçimimi sağlıyorum. Tek başıma yaşıyorum. Ekonominin düzelmesi imkânsız bence. Fiyatlar zorluyor. Hükümetten çiftçilere destek vermesini isterdim.


Hazal Yulalı (18) 
Hayır şu an geçim derdim yok. Geçimimi çalışarak sağlıyorum. Ailede şu an 2 kişi çalışıyor. Ekonominin düzeltilebileceğine inancım zayıf. Fiyatlar zorlayıcı. Bence artık hiçbir şeye zam yapılmamalı. Birileri buna dur demeli. 


Cantürk Coşkun (19) 
Geçim derdim yok. Müteahhitlikle geçim sağlıyoruz. 2 kişi çalışıyor ailemizde. Bence her şey doğru yapılsa bile ekonomi 5-6 yıla düzelir. Bizi en çok zorlayan şey alım gücü. Serbest piyasasının kalkması ve  her şeyin belli bir fiyatının olması gerekir.

 



Mazlum Demirtepe (20)
Evet maalesef geçim derdim var. Geçimimi dükkân devraldık onunla sağlıyoruz.  Ailede 4 kişi çalışıyoruz ancak şu an işler iyi gitmediği için biraz zorlanıyoruz. Ekonominin düzeleceğine dair umutlarım her geçen gün azalıyor. Bizi en çok geçim derdi zorluyor. Her şey çok pahalı ve her gün zam geliyor.  Bence hükümet gençlere yardımcı olmalı.

Haber - Röportaj: İpek Çınar 


 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.