GELDİK VE GEÇİYORUZ BU DÜNYADAN


Öyle Bir yerdeyim ki  çevreme baktığımda bir tarafım uçsuz bucaksız mavilik yeşilliklerle refah  dolu,  rahat yaşamı sergileyen, gününü gün eden kendisinden haberi olmayan hazır yiyen gerisini düşünmeyen yok kelimesinin ne anlama geldiğini çaresizliğin ne olduğu algılamayan mutlu görünmek için uğraşan imkanlarıyla bencilliklerini yansıtan asalak bir kesim. 

Diğer yanım acısıyla yoğrulmuş çaba sarf etmeye devam eden olanla yetinmeye çalışıp şükredenler, çalışmalarında emeğinin karşılığını almak için uğraşanlar, hayatta kalabilmek için savaş verenler. 

İçlerinden çok azı kendisini keşfedip tekamüllerine olumlu yönde katkıda bulunup yoluna devam ediyorlar.

Hayattan kesitler de değinecek o kadar çok konu var ki  anlatmak zaman alabilir. Bence en önemlisi kendine değer veren seven saygı duyan duymayanları da umursamayanlardan olmak.

Mesele burada başlıyor ona buna kafasına takan şükretmek için o kadar çok sebebi varken şikayetçi tatminsiz olmak Eksik yanları mutlaka olacaktır ama artılar onları tamamlayacak.

Sana kaç adım geliniyorsa ne bir fazla ne bir eksik aynı şekilde cevap vermek enerjini harcamadan gerektiği yerde suskun kalıp cevap vermeye gerek bile duymamak. 

Bazen çok işe yarıyor suskun kalmak Çünkü karşıdakinin kapasitesi algılaması seninkiyle eşit değil neden onunla uğraşasın ki yapılacak onca güzellikler varken. 

Yaşamın oluştuğu yıllara bakacak olursak insanlar azınlıkta olduklarından  birbirlerine tutunmuşlar çoğalmışlar şimdiki gibi kendiliğinden çoğalıp birbirini harcayanlardan değil değerini bilenlerden olmuşlar bizim şanssızlığımız hayatın saf doğal halini bilememizlikden kaynaklanıyor. 

Onların dezavantajları ise teknolojinin kolaylıkların olmaması ve kendi yaşamlarının çok kısa geçişi bir şekilde yıpratma sebepleri getirmiş  tekamüllerini tamamlayıp erkenden göç etmişler .

Eskiden yaş otuz beş yolun yarısı denirdi, şimdi yaş atmış yolun yarısı denmekte.

Gidenler sonsuzlukta mı beklerler, tekamüllerini kendilerini bulana kadar devam ettirirler hiç bilinmeyecek sorulardan biridir bu. 

 Giden gitmiş hayatı bitmiştir 
umarım yakın zamanda şu anda bildiğimiz bilgilere somut hale getirir netleştiririz bu belirsizlik Ne o tarafa ne bu tarafa yararı olmuyor çünkü.

Siz siz olun kendinizi arayın bulun sevin, sevilmek o kadar da önemli değil.

Sevgi Evrenseldir bir yere mal edilmez Sevgi göstereceğiniz yerler ise özeldir . 

Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.