GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 18:50

‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ sertifikalarına kavuştu

‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ sertifikalarına kavuştu

İşgücü potansiyelini attırmak ve nitelikli eleman yetiştirmek üzere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda protez tırnak ve tırnak sanatı (nail art) kursu alan 25 öğrenci sertifikalarını merasimle aldı.

Yenişehir Kurs Merkezi’nde düzenlenen merasime İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Dairesi Lideri Anıl Kaçar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok, İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Hoşluk Salonu İşletmecileri Odası Lideri Sezai Apaydın, büyükşehir bürokratları, kursiyerler katıldı.

Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) kapsamında “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesine katılan bayanlar bir aylık müddetin sonunda sertifikalarına kavuştu.





“Yüzlerindeki gülümseme bizi çok mutlu etti”

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Bu yolda sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil odalarımızla birlikte de çalışarak gücümüze güç kattık. Sertifikalarını alan kadınların yüzündeki gülümseme bizleri çok mutlu etti. Bütün kursiyerlerin bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Sizlere bir değer katabildiysek ne mutlu bize” dedi.

“Kursiyerlerin işe yerleşme sürecini de destekleyeceğiz”

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok, “2022 yılında İzmir, Diyarbakır ve Adana’da Geleceğini Kuran Genç Bayanlar projesine başladık. 3 vilayette direkt NEET dediğimiz programla çalışıyoruz. Genç kızlarımızın iş, staj, gelir üzere fırsatlara erişimini sağlıyoruz. 1 ay süren bir çalışmayla birinci kere İzmir’de Büyükşehir Belediyemizin sağladığı kursla bu imkandan 25 bayan yararlandı. NEET iş birliğiyle fırsatlara erişimi desteklemeye devam edeceğiz. İlgili kurumlarla kursiyerlerin işe yerleşme sürecini de destekleyeceğiz” halinde konuştu.

Yenişehir Kurs Merkezinde “Protez Tırnak ve Tırnak Süsleme” eğitimi NEET projesi kapsamında tamamlandı. Eğitimde ve istihdamda olmayan gençler için NEET (Not in Education, Employment or Training) kavramı kullanılıyor. NEET kümesi içerisinde bayanların çarpıcı bir biçimde daha büyük bir hisseye sahip olduğu görülüyor.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülüyor.

Hibya Haber Ajansı