GündemHaber Girişi : 27 Şubat 2023 18:04

Gelecek Partili Özcan: “Kızılay ne zamandan beri bir ticari şirkete dönüştü?”

Gelecek Partili Özcan: “Kızılay ne zamandan beri bir ticari şirkete dönüştü?”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Kızılay’ın AHBAP başta olmak üzere kimi sivil toplum kuruluşlarına yaptığı çadır satışına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak “Kızılay ne zamandan beri bir ticari şirkete dönüştü?” diye sordu.

İktidara, “Felaketin en ağır hissedildiği bir anda ticaret üzerine kurgulanmış bir yardım kuruluşu olabilir mi?” sorusunu yönelten Gelecek Partisi Sözcüsü, “Ticaretle uğraşan hatta bununla yetinmeyip portföy yönetim şirketi kuran, gayri menkul yatırım fonları kuran, bağışla ayakta duran bir kurum olabilir mi?” şeklinde sorular sordu.

Kızılay’ın afetlerdeki misyon ve sorumluluklarını AFAD’a ne vakit devrettiğini soran Özcan, sorularına şöyle devam etti:�

“Madem artık bu yardımları yalnızca AFAD yapacaktı, neden hala Kızılay’ın güya bunları yapmıyormuş, bir ticari şirket üzere davranmıyormuş üzere milletin bağışlarını toplamasına müsaade ediyorsunuz? Ortada ağır bir skandal var. Resmen devletin kontrol sistemlerinden kaçmak için portföy yatırım şirketleri kuran, gayrı menkul yatırım fonları kuran hatta sarsıntının en akut vaktinde çadır satan bir ticari kuruluş var karşımızda. Kızılay’ı ticari kuruluş haline dönüştürdüğünüzden milletimizin haberi var mı? Hala ticari faaliyetlerine devam eden bir kuruluşun milletten bağış toplamaya, onlardan gelen bağışlarla ayakta kalmaya hakkı var mı? Bu skandalın arkası ardı ne vakit kesilecek?”

Hibya Haber Ajansı